Το ξέραμε ότι η ελληνική κουζίνα είναι νόστιμη και υγιεινή, αλλά ειλικρινά δεν περιμέναμε ότι δύο από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας μας θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα με τους 100 πιο νόστιμους προορισμούς του κόσμου.

Η έρευνα της Caterwings, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, ανέδειξε τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς, λαμβάνοντας υπόψιν αξιολογήσεις 20.000 δημοσιογράφων που ειδικεύονται στο χώρο, αλλά και κριτικών εστιατορίων. Βασικά κριτήρια ήταν τόσο η ποιότητα του φαγητού, όσο και το εύρος των διαφορετικών επιλογών εστίασης σε κάθε πόλη. Η Αθήνα κατέκτησε την 54η θέση με βαθμολογία 8,9/10 στις κριτικές ειδικών σε σχέση με τη γαστρονομική σκηνή του προορισμού, ενώ η Θεσσαλονίκη την 75η με βαθμολογία 7,2 στην κατηγορία που αφορά την ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών. Και οι δύο ελληνικές χώρες ωστόσο έπεσαν κάτω ή σχεδόν κάτω από τη βάση στην κατηγορία για το εύρος των επιλογών εστίασης, με την Αθήνα να συγκεντρώνει 5,73 βαθμούς και τη Θεσσαλονίκη 4,81. Σχετικά με τα κριτήρια ποιότητας, η πρώτη συγκέντρωσε 5.23/10, και η δεύτερη 5,95. Ακόμα χαμηλότερα έπεσαν και στην κατηγορία που σχετίζεται με τις τιμές, με την πρώτη να παίρνει 4,96 και τη δεύτερη 4,40.

Οι πόλεις εκείνες που κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις της λίστας και συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες ήταν το Σαν Σεμπάστιαν, το Τόκιο, η Νέα Υόρκη και η Βαρκελώνη.