Οι σούβλες γυρίζουν και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, με αρνιά αλλά και κοντοσούβλια και ολόκληρα κοτόπουλα να κερδίζουν τις γευστικές εντυπώσεις στη Νέα Υόρκη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Merakia (@merakianyc) στις

Μπορεί στην πρώτη ταινία «Γάμος αλά ελληνικά» η Νία Βάρνταλος να αναφερόταν στη συνήθεια της ελληνικής οικογένειας της να ψήνει αρνί στη σούβλα στην αυλή τους ως παραξενιά, αλλά φαίνεται ότι οι Νεοϋορκέζοι όχι απλά δεν χλευάζουν τις σούβλες, αλλά τις απολαμβάνουν με την καρδιά τους. Όχι σε αυλές βέβαια όπως κάνουμε στην Ελλάδα, αλλά στο ελληνικό εστιατόριο Merakia.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Merakia (@merakianyc) στις

Στο Merakia, για το οποίο διαβάζουμε πολύ καλές κριτικές σε αμερικανικά sites, έχουν μία rotisserie όπου καθημερινά ψήνουν ολόκληρα αρνιά, που θεωρείται και η σπεσιαλιτέ του εστιατορίου. Δίπλα τους,«φιλοξενούνται» συχνά και κοντοσούβλι αλλά και κοτόπουλα που συμπληρώνουν ιδανικά τις προτάσεις από σούβλα. Στο μενού όμως, περιλαμβάνονται και άλλα κλασικά ελληνικά πιάτα, όπως παϊδάκια, κλέφτικο το οποίο σερβίρεται μέσα σε λαδόκολλα, κεφτεδάκια και κολοκυθοκεφτέδες, φέτα ψητή, μελιτζανοσαλάτα και τζατζίκι, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

info
www.merakia.com