Ένας Αμερικανός κινδυνεύει να φυλακιστεί στην Ταϊλάνδη κατόπιν μήνυσης ξενοδοχείου σε νησί λόγω αρνητικής κριτικής του. Η ποινή μπορεί να είναι ακόμα και διετή φυλάκιση σε φυλακή της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες.

Όταν ο Αμερικανός Ουέσλεϊ Μπαρνς επισκέφτηκε το νησί Κο Τσανγκ και έμεινε στο Sea View Resort φαίνεται ότι δεν εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα. Χρησιμοποίησε λοιπόν τη γνωστή πλατφόρμα -και πολλές άλλες- για να καταθέσει τα παράπονά του για το σέρβις στο ξενοδοχείο. «Ο ιδιοκτήτης του Sea View Resort επισήμανε ότι ο κατηγορούμενος δημοσίευσε άδικες κριτικές στην πλατφόρμα του TripAdvisor», ανέφερε ο Θάναπον Ταεμσάρα από την αστυνομία του Κο Τσανγκ στο AFP επισημαίνοντας ότι ο Μπαρνς κατηγορείται για καταστροφή της φήμης του ξενοδοχείου. Ο Μπαρνς, που εργάζεται στην Ταϊλάνδη, συλλήφθηκε από την μεταναστευτική αστυνομία που τον συνόδευσε 250 χιλιόμετρα μακριά, στο νησί Κο Τσανγκ όπου φυλακίστηκε για μερικές μέρες μέχρι να συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης των 100.000 μπατ.

Ο Μπαρνς δημοσίευσε την κριτική του στο TripAdvisor τον Ιούλιο αναφέροντας ότι αντιμετώπισε «μη φιλικό προσωπικό» και ότι «συμπεριφέρονταν σαν να μην ήθελαν κανέναν εδώ». Το resort αποφάσισε να αντιδράσει γιατί δεν αρκέστηκε σε αυτό αλλά «εκτονώθηκε» σε διάφορες ιστοσελίδες επισημαίνοντας τη δυσαρέσκειά του, οπότε έκριναν απαραίτητο να ακουστεί και η δική τους εκδοχή για τους βαθύτερους λόγους αυτής της «δυσαρέσκειας».

Δείτε επίσης

Διαμάχη στο TripAdvisor για τα παιδικά μενού στα εστιατόρια

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, σύμφωνα με το TripAdvisor

Υπάλληλοι με σύνδρομο down στο καλύτερο εστιατόριο των Βρυξελλών