Ένα αλμυρό εκλέρ ήταν ο πρώτος νικητής, του διαγωνισμού MaziChef, για το «Καλύτερο ελληνικό εκλέρ 2019».

Ο πρώτος γύρος του διαγωνισμού, που διοργανώνει η Πρεσβεία της Γαλλίας στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Goût de France – Good France 2019», διεξήχθη την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας. Νικητής αναδείχθηκε ο Λάζαρος Πολίτης από την Πάτρα, με το αλμυρό εκλέρ του με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνη.

Συνέχεια τώρα έχουν η Θεσσαλονίκη το Σάββατο 26 Ιανουαρίου (Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης), η Αθήνα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου (Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, Αγία Παρασκευή), και τα Χανιά την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου (Ελληνογαλλικός σύλλογος Χανίων), προκειμένου να συμπληρωθεί η τετράδα των φιναλίστ που θα συμμετέχουν στον τελικό του διαγωνισμού.

Ο τελικός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, όπου οι 4 φιναλίστ θα παρουσιάσουν το ίδιο εκλέρ που ετοίμασαν για τον πρώτο γύρο. Όλα τα εκλέρ θα ετοιμαστούν στις κουζίνες της Πρεσβείας από την Παρασκευή 15 έως τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2018, υπό την επίβλεψη των σεφ της κριτικής επιτροπής του τελικού.