Σαχάνι σε κρούστα από σουσάμι και μαρμελάδα ντομάτας, ζεστή σαλάτα με σταμναγκάθι και τσαλαφούτι είναι μερικά από τα πιάτα που γεύονται οι επισκέπτες του σπιτιού της «σχεδίας», στο καφέ-μπαρ-εστιατόριο, Σχεδία Home.

Συγκεριμένα, ο Λευτέρης Λαζάρου που σχεδίασε το μενού με τον συνεργάτη του κ. Γιάννη Υφαντίδη (ο οποίος έχει εκπαιδεύσει και τους ανθρώπους της «σχεδίας») το σημείωσε από την αρχή: «Θέσαμε στο επίκεντρο, πρώτον, τις θρεπτικές ουσίες του πιάτου και, δεύτερον, υλικά που μπορούν να χορτάσουν έναν άνθρωπο, έστω και με μία μερίδα. Στόχος μας είναι ο επισκέπτης μας να χαλαρώνει, να καταλαβαίνει τι είναι αυτό που γίνεται, να τρώει μια μερίδα φαγητό και να απολαμβάνει ένα ποτήρι κρασί αν θέλει. Όλα αυτά με το ελάχιστο δυνατό τίμημα. Το μενού έχει σχεδιαστεί με κριτήριο να θρέψουμε τους ανθρώπους και να ξυπνήσουμε μνήμες της κουζίνας της μαμάς. Το μενού έχει όσπριο, έχει λαδερό, έχει μαγειρευτό φαγάκι. Θέλουμε να έλθει κόσμος μέσα, να μας γνωρίσει, να μας μάθει. Να δει το εκθετήριο, να τον προσκαλέσουμε να αγοράσει κάτι».

Σαχάνι σε κρούστα από σουσάμι και μαρμελάδα ντομάτας, σφουγγάτο με κολοκύθια, πατάτα και σπανάκι, φρουτάλια Άνδρου με βόειο λουκάνικο, πατάτα, κολοκύθι, μανιτάρι, τριμμένο κεφαλοτύρι και φρέσκο δυόσμο, μαραθόπιτα, ζεστή σαλάτα με σταμναγκάθι και τσαλαφούτι, μακαρονάδα με σύγκλινο Μάνης, πιπεριά Φλωρίνης και μοσχαρίσιο κιμά, αρωματισμένα με φρέσκια ματζουράνα, κορμός γεμιστός με κρέμα κάστανο, επικάλυψη σοκολάτας και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης ακόμη και σάντουϊτς με χωριάτικη φραντζόλα, μελιτζανοσαλάτα, ψητά λαχανικά, ντοματίνια και πράσινη σαλάτα είναι μόνο μερικά από τα νέα πιάτα που γεύονται πια οι επισκέπτες του «σχεδία home», ενώ το μενού είναι εποχικό.

«Προσθέσαμε χειμωνιάτικα πιάτα, όπως τη ζεστή κρεατόσουπα, και εμπλουτίσαμε τον κατάλογο με φρέσκα ζυμαρικά, τα οποία οι φίλοι και πελάτες μας είχαν ζητήσει. Προσθέσαμε ακόμα μια πρωτότυπη κρεμ μπρουλέ με βάση τον καφέ που συνοδεύεται με πεντανόστιμο παγωτό, αλλά και μια ελληνική σαλάτα με εγχώρια υλικά, όπως τα ντοματάκια Σαντορίνης και τα αγγουράκια Κνωσού. Είναι γεύσεις και αρώματα που έχουμε κρατήσει από την παιδική μας ηλικία, πιάτα που τρώγαμε στο σπίτι», επισημαίνει τέλος ο Γιάννης Υφαντίδης.

info
«Σχεδία home» Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα, τηλ. 2130231220.

Διάβασε ακόμα: «σχεδία home»: Ο Λευτέρης Λαζάρου στηρίζει το νέο σπίτι της «σχεδίας»