Η Βουλγαρία ανοίγει την εστίαση από τον Μάρτιο παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού με πρώτα να ανοίγουν τα εστιατόρια σε ολόκληρη τη χώρα.

Παράλληλα, θα αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων από τον Απρίλιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ, ποντάροντας στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της COVID-19 και σε έναν σταθερό αριθμό αναρρώσεων.

Η Βουλγαρία άρχισε ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού την περασμένη εβδομάδας όμως υπάρχει μεγάλη δυσπιστία από τον κόσμο για τα εμβόλια. Παρά μια σταδιακή αύξηση στα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην χώρα τον περασμένο μήνα, ο Μπορίσοφ δήλωσε ότι στη χώρα χτίζεται γρήγορα μια ασπίδα κατά του ιού που αιτιολογεί την περαιτέρω άρση των περιορισμών.

Η Βουλγαρία ξανάνοιξε τα σχολεία της μέσης εκπαίδευσης, τα εμπορικά κέντρα και τα γυμναστήρια από τις αρχές του Φεβρουαρίου, αλλά κράτησε κλειστά τα εστιατόρια και τα μπαρ, τα οποία είχαν σταματήσει να λειτουργούν από τα τέλη Νοεμβρίου, λόγω των φόβων για τα πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Αυτή η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει διαμαρτυρίες από τους ιδιοκτήτες των εστιατορίων και των μπαρ. Τέλος, η άρση της απαγόρευσης ενόψει των εκλογών της 4ης Απριλίου είναι πιθανόν να μειώσει τουλάχιστον εν μέρει την δυσαρέσκειά τους.

Δείτε επίσης:
Τσικνοπέμπτη με φαγητό από το La Suite

Wine Life: Με πάθος για το κρασί

Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ: Τραγική η κατάσταση στην εστίαση