Δύο μήνες έμειναν στα σπίτια τους οι Γάλλοι λόγω της πανδημίας τους κορωνοϊού και με την άρση του lockdown, ξεχύθηκαν στους δρόμους προκαλώντας πονοκέφαλο στις γαλλικές αρχές.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11 Μαΐου ο Σηκουάνα και το γραφικό κανάλι Σαν Μαρτάν γέμισε με κόσμο. Οι εικόνες που μετέδωσαν τα γαλλικά ΜΜΕ δείχνουν πολίτες, κυρίως νέους σε ηλικία, να απολαμβάνουν τον ήλιο και να γλεντούν σε ξέφρενους ρυθμούς, χωρίς μάσκα, ο ένας δίπλα στον άλλο, πίνοντας αλκοόλ στις όχθες του Σηκουάνα, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο «France 24». Αυτή η συμπεριφορά προκάλεσε την αντίδραση των αρχών του Παρισιού που ανακοίνωσε ότι εφεξής θα απαγορεύεται το αλκοόλ κατά μήκος του καναλιού Σαν Μαρτέν και του Σηκουάνα.

Με εντολή του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού εξέδωσε απαγόρευση, στην οποία εξέφρασε τη λύπη της που πρέπει να υπενθυμίσει ότι η επιτυχία της άρσης των μέτρων βασίζεται στην «αρχή της ατομικής ευθύνης κάθε πολίτη». «Μόλις λίγες ώρες μετά την άρση του lockdown, δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χωρίς να σέβονται τις κοινωνικές αποστάσεις και τις συστάσεις για την υγεία», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία προστίθεται ότι η νομαρχία δυστυχώς θα πρέπει να λάβει μέτρα για την απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Την δυσαρέσκειά του για την «ανεύθυνη συμπεριφορά» εξέφρασε και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέ. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν έχει χωρίσει τη Γαλλία σε πράσινες και κόκκινες περιοχές. Τέλος, στο Παρίσι και τρεις ακόμη «κόκκινες» περιοχές έχει τεθεί σε εφαρμογή πιο περιορισμένη χαλάρωση των μέτρων.

Διαβάστε ακόμη:
Αυτό είναι το καλύτερο μπαρ της Ασίας για το 2020

Κορωνοϊός – Γερμανία: 2.600 λίτρα μπίρας μοιράστηκαν δωρεάν από ζυθοποιείο

Ελληνικός τουρισμός και κρασί: Η επόμενη μέρα