Δύο από τα σημαντικότερα εστιατόρια στο Λονδίνο, του γνωστού σεφ και επιχειρηματία, κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο στο πλαίσιο νέων πλάνων που αποσκοπούν στην διατήρηση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεών του.

27332674_1752920561438451_1289114690853464331_n

Ο λόγος το steak house «Βarbecoa», στο Picadilli- το οποίο κλείνει μόλις ένα χρόνο μετά το εκ νέου λανσάρισμά του-και ένα ακόμα της ίδιας αλυσίδας το οποίο βρίσκεται κοντά στον Καθεδρικό του Αγίου Παύλου, επίσης στο Λονδίνο. Πρόκειται για μερικές μόνο από τις πρωτοβουλίες του Ομίλου Εστιατορίων του σεφ ο οποίος προβαίνει σε σειρά περικοπών προκειμένου να μειωθούν τα κόστη των επιχειρήσεών του. Τον Ιανουάριο επίσης ο σεφ ανακοίνωσε το κλείσιμο 12 από τα 37 υποκαταστήματα της αλυσίδας εστιατορίων «Jamie’s Italian» κάτι που συνεπάγεται απώλεια τουλάχιστον 200 θέσεων εργασίας ενώ, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, τα χρέη της αλυσίδας «Jamie’s Italian» αγγίζουν το ποσό των 71.5 εκατ. λιρών στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μισθοί των εργαζόμενων, πιστώσεις, δάνεια και υπεραναλήψεις, χρέη στους ιδιοκτήτες των κτηρίων που φιλοξενούσαν τις επιχειρήσεις, προμηθευτές κ.ο.κ. Ωστόσο, τα 47 εκατ. καλύπτονται με δάνεια από την τράπεζα HSBC και άλλες επιχειρήσεις του σεφ.

Βέβαια, όπως επισημαίνεται από το BBC, οι επιχειρήσεις του Oliver είναι ένα μόνο τμήμα αυτών που δύσκολα επιβιώνουν στη χώρα λόγω του «Brexit». Μια από τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις είναι αυτή της αλυσίδας μπέργκερ «Byron» που τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να κλείσει περισσότερα από 20 καταστήματα.

Δείτε επίσης
Επίθεση των Ισπανών στον Jamie Oliver για την παέγια του

Φωτογραφία εστιατορίου: Facebook