Η πρόσφατη έρευνα της υπηρεσίας για online κρατήσεις εστιατορίων e-table.gr μάς δίνει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές των Ελλήνων όταν πρόκειται να βγουν έξω για φαγητό.

fagito2_0

Με περισσότερα από 1.800 εστιατόρια σε περίπου 20 πόλεις της Ελλάδας και πάνω από 230.000 χρήστες να έχουν κάνει τις κρατήσεις τους μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, το e-table.gr κατάφερε να καταγράψει και να αποτυπώσει σε σχετικά γραφήματα τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων για το φαγητό έξω. Από το φύλο, την ηλικία, τις δημοφιλέστερες επιλογές σε κουζίνα και στυλ εστιατορίου, μέχρι τις δημοφιλέστερες περιοχές, ημερομηνίες και ώρα εξόδου, όλα υπολογίζονται δίνοντας μας μια ξεκάθαρη εικόνα των επιλογών των περισσοτέρων από εμάς. Μέχρι και πόσα ξοδεύουμε συνήθως ανά άτομο μπορούμε να δούμε!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, λοιπόν, η πλειονότητα των Ελλήνων επιλέγουμε τις εξόδους με παρέα, από 3 έως και περισσότερα από 8 άτομα, με τους 25-44 ετών να είναι αυτοί που βγαίνουν συχνότερα. Όσον αφορά στην κουζίνα, επιμένουμε ελληνικά και με μεγάλη απόκλιση σε σχέση με τις διεθνείς κουζίνες, ενώ τα μεζεδοπωλεία είναι πάντα πρώτα στις επιλογές μας. Η δημοφιλέστερη ώρα εξόδου είναι το βράδυ του Σαββάτου (γι αυτό σκέψου το διπλά την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να πας για φαγητό Σάββατο χωρίς κράτηση), με τους περισσότερους να κάνουν την κράτηση τους την ίδια μέρα.

fagito3_2

Όσο για τις πιο δημοφιλείς περιοχές, η Αθήνα κρατά τα σκήπτρα, με το Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τη Γλυφάδα, τον Πειραιά και το κέντρο της πόλης να έρχονται πρώτα στις επιλογές για έξοδο.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η Τσικνοπέμπτη και η Καθαρά Δευτέρα πάλι, είναι από τις πιο αγαπημένες ημερομηνίες για έξοδο για φαγητό, ενώ στο ερώτημα πόσα ξοδεύουμε τελικά όταν τρώμε έξω, οι Έλληνες μάλλον προτιμάμε τις πιο οικονομικές επιλογές, με τους μισούς σχεδόν να δίνουν ανά άτομο έως 15 ευρώ και μόλις το 1% να δίνει από 51 ευρώ και πάνω. Ποιος είπε άλλωστε ότι πρέπει να ξοδέψεις πολλά για να περάσεις καλά στην έξοδο σου;