Σημαντικές αγορανομικές παραβάσεις και κατασχέσεις τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης βάρους 18.914 κιλών, πραγματοποιήθηκαν σε 1.182 έλεγχους που διενήργησαν υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής το δεύτερο 15ήμερο του Δεκεμβρίου.

Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας έναντι κάθε παραβατικότητας σε βάρος της υγείας των πολιτών και της ορθής επιχειρηματικότητας.

Σημειώνει ότι καθημερινά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον σκοπό αυτό και ευχαριστεί τους αρμόδιους υπαλλήλους, οι οποίοι «εργάζονται με συνέπεια, σκληρά, κάτω από αντίξοες συνθήκες και με σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα».

Στις παραβάσεις εκτός των ληγμένων και αλλοιωμένων προϊόντων εντοπίστηκε παράνομη λειτουργία επιχειρήσεων, έλλειψη σήμανσης και ακατάλληλες εγκαταστάσεις τροφοδοσίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 121 συστάσεις συμμόρφωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας της Περιφέρειας Π. Χριστακόπουλος οι έλεγχοι διενεργήθηκαν ως εξής:

– Έγιναν 727 έλεγχοι σε ζωικής προέλευσης προϊόντα, 266 σε φυτικής προέλευσης.

– Δεσμεύτηκαν 20 κιλά ζωικών τροφίμων και κατασχέθηκαν 18.914 κιλά (φυτικά και ζωικά προϊόντα).

– Επίσης σε 136 έλεγχους στα τελωνεία εξετάστηκαν 1.005 τόνοι τροφίμων, ενώ διενεργηθήκαν 53 κρεοσκοπικοί έλεγχοι σε σφαγεία: που αφορούσαν 1.057 χοιρινά, 2.832 αμνοερίφια και 96.714 πτηνά.

Δείτε επίσης:
Εστίαση: Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τον τρόπο που θα ανοίξει

Αλμπέρ Ρου: Έφυγε από τη ζωή o διάσημος Γάλλος σεφ

Από Δευτέρα ξεκινά και πάλι το click away