Ο έγκριτος διεθνής γαστρονομικός οδηγός Gault & Millau, άρτι αφιχθείς και στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τα βραβεία που περιλαμβάνουν εστιατόρια και επαγγελματίες που ξεχώρισε η ομάδα των επιθεωρητών του.


Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης (πάνω) και ο Γκίκας Ξενάκης (κάτω) βραβεύτηκαν ως «Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς (Pâtissier de l’année)» και «Σεφ της χρονιάς (Cuisiner de l’ année)» από τον έγκριτο γαστρονομικό οδηγό

Ο Gault & Millau είναι θεσμός διεθνούς εμβέλειας με ιστορία 50 ετών που αναδεικνύει και προωθεί τη γαστρονομική σκηνή κάθε χώρας. Εκδίδεται σε περισσότερες από 20 χώρες και κάθε έκδοση περιλαμβάνει επιλογές εστιατορίων που πληρούν μια σειρά συγκεκριμένων προδιαγραφών. Η ελληνική του έκδοση, ο Gault & Millau Hellas, δημοσιεύτηκε πρόσφατα- λόγω ειδικών συνθηκών μόνο ψηφιακά και στην ειδική εφαρμογή- και δυστυχώς η παρθενική ανακοίνωσή του δεν συνοδεύτηκε ως είθισται από κάποια επίσημη τελετή χωρίς ωστόσο αυτό να επισκιάζει το γεγονός ότι αποτελεί εξαιρετικά ευχάριστη είδηση για τα ελληνικά γαστρονομικά δεδομένα. Ο φετινός οδηγός περιλαμβάνει μόνο εστιατόρια από την Αττική και την Κρήτη ενώ οι επιθεωρήσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα θα συνεχιστούν για την επόμενη έκδοση. Περιλαμβάνει 58 POP εστιατόρια (αξιόλογοι χώροι που προτείνει ο γαστρονομικός οδηγός χωρίς όμως να τους βαθμολογεί) και 223 εστιατόρια εκ των οποίων 121 βραβεύτηκαν με 1 Σκούφο, 22 με 2 Σκούφους και 2 με 3 Σκούφους (Σπονδή και Botrini’s). Όλα τα εστιατόρια, όπως και οι POP χώροι εστίασης, είναι δημοσιευμένα στην ιστοσελίδα gr.gaultmillau.com, αλλά και στην εφαρμογή Gault & Millau.


Το Botrini’s βραβεύτηκε ως το «Εστιατόριο της χρονιάς»

Τα βραβεία του Gault & Milau Hellas2020
Σεφ της χρονιάς (Cuisiner de l’ année): Γκίκας Ξενάκης (Aleria)
Σεφ Ζαχαροπλαστικής της χρονιάς (Pâtissier de l’année): Σπύρος Πεδιαδιτάκης (Spondi)
Εστιατόριο της Χρονιάς (Restaurant de l’année): Botrini’s
Επιλογή Gault & Millau για ψάρι: Travolta
Επιλογή Gault & Millau για κρέας: Drakoulis Dry and Raw
Καλύτερο POP: Χάλαβρο open bar
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα: Peskesi
Sommelier de l’ année: Παύλος Κουμάντος (CTC)
Directrice de sale de l’ année: Χρύσα Δημητριάδου Tudor Hall

Les Grands de demain – Ταλέντα Gault & Millau
Άκης Σουλτάνης- Eternal Blue
Παύλος Κυριάκης: The Zillers
Δήμος Σαμουράκης: Seven Food Sins
Nίκος Θωμάς: Simul

Συγχαρητήρια σε όλους!

info
gr.gaultmillau.com

Δείτε επίσης

Gault & Millau Hellas: Τα εστιατόρια που διακρίθηκαν και οι υποψηφιότητες των βραβείων

Gault & Millau Hellas: Ο διάσημος γαστρονομικός οδηγός στην Ελλάδα!

Gault & Millau Hellas: Ανακοινώθηκε η άφιξή του στην Ελλάδα!