Η Τσο-Χι-Σουκ, σεφ του εστιατορίου Hansikgonggan, στη Σεούλ, ανακηρύχθηκε από την επιτροπή που αναδεικνύει τα 50 καλύτερα εστιατόρια της Ασίας ως η καλύτερη σεφ της ηπείρου.

Η σεφ- ιδιοκτήτρια του εστιατορίου δημιουργικής κορεάτικης κουζίνας, που άνοιξε μόλις πέρυσι, αποκαλείται και «νονά» της κορεάτικης κουζίνας όπως επίσης και «Σεφ των σεφ». Ανάμεσα σε όσους έχουν μαθητεύσει δίπλα της συμπεριλαμβάνονται αναρίθμητοι γνωστοί σεφ ενώ η ίδια έχει περάσει σημαντικό μέρος της καριέρας της εστιάζοντας στους τρόπους που θα μεταδώσει τις μαγειρικές παραδόσεις της χώρας της στις επόμενες γενιές των σεφ. Ανάμεσα σε πολλούς άλλους, ήταν και μέντορας και του Μινγκού Κανγκ, σεφ του εστιατορίου Mingles, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στην Κορέα 4 συνεχόμενες χρονιές.

Το βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin εστιατόριό της είναι δίπλα στο παλιό βασιλικό παλάτι, το Changdeokgung στη Σεούλ, και περιβάλλεται από ένα σπάνιο σκηνικό δίπλα στους ουρανοξύστες της πρωτεύουσας. Εκεί η σεφ αναδιαμορφώνει πιάτα με ιστορία αιώνων φτάνοντας στη δυναστεία Γιοσεόν. Η Τσο έχει βαθιά γνώση της κορεάτικης κουζίνας, την οποία απέκτησε με χρόνια γαστρονομικής έρευνας και είναι επίσης καθηγήτρια γαστρονομίας στο πανεπιστήμιο Γούσονγκ. Δεχόμενη το βραβείο η σεφ είπε: «Έχοντας καθοδηγήσει τόσους νεαρούς σεφ καθόλη τη διάρκεια της καριέρας μου ευελπιστώ ότι αυτό το βραβείο θα εμπνεύσει και άλλες γυναίκες σεφ να ακολουθήσουν το πάθος και τις φιλοδοξίες τους και να μοιραστούν τη γνώση τους με όλους». Η Τσο θα παραλάβει το βραβείο της στην τελετή βράβευσης των 50 καλύτερων εστιατορίων της Ασίας του 2020 (Asia’s 50 Best Restaurants) στην επίσημη τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στη Σάγκα στην Ιαπωνία.

Δείτε επίσης

Αυτή είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για το 2019

Αυτή είναι η καλύτερη σεφ της Ασίας για το 2018