Η ακτιβίτρια φαγητού Νάρντα Λέπες, σεφ του εστιατορίου Narda Comedor στο Μπουένος Άιρες ανακηρύχθηκε από την επιτροπή των World’s 50 Best Restaurants καλύτερη σεφ της Λατινικής Αμερικής.

Η Λέπες ξεκίνησε τη μαγειρική της καριέρα στο Παρίσι όπου ήταν επικεφαλής δύο εστιατορίων γιαπωνέζικης κουζίνας. Εκτός από τη μαγειρική ασχολείται και με την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών έχοντας εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το MasterChef της Αργεντινής ως κριτής. Στο Narda Comedor αφήνει στο περιθώριο τα περίφημα κρέατα της Αργεντινής δίνοντας βήμα σε λαχανικά και εποχικά υλικά με τους ζωμούς βασισμένους στο κρέας να έχουν δεύτερο ρόλο. Η κουζίνα της έχει προσωπικό χαρακτήρα και η σεφ δίνει έμφαση στην προέλευση της πρώτης ύλης και τα συστατικά των πιάτων της προέρχονται πάντα από φάρμες που εφαρμόζουν βιώσιμες πρακτικές λειτουργίας ενώ στο εστιατόριό της, για τη σάλα και το σέρβις κατά το μεσημεριανό γεύμα, προσλαμβάνει και εκπαιδεύει γυναίκες άνω των 60 ετών.

Η Λέπες θα παραλάβει επίσημα το βραβείο της στην ψηφιακή ανακοίνωση της λίστας των Latin America’s 50 Best Restaurants στις 3 Δεκεμβρίου. Το συγκεκριμένο βραβεία είναι το δεύτερο μιας σειράς βραβεύσεων που ανακοινώνονται πριν την ψηφιακή τελετή, που σκοπό έχει την υποστήριξη της εστίασης στη Λατινική Αμερική σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη.

Δείτε επίσης

World’s 50 Best Restaurants 2019: Απολογισμός της διεθνούς γαστρονομικής γιορτής

Αυτή είναι η καλύτερη σεφ της Ασίας για το 2020

Αυτή είναι η καλύτερη σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2019