Ο θεσμός Latin Americas 50 Best Restaurants βράβευσε ως το καλύτερο εστιατόριο στη Λατινική Αμερική, το Don Julio, μια ψησταριά που όχι απλά κατέχει, αλλά έχει τελειοποιήσει την τέχνη του κρέατος.

Το Don Julio βρίσκεται στην καρδιά του Παλέρμο, περιοχή του Μπουένος Άιρες και φημίζεται για τη μαεστρία διαχείρισης του κρέατος και πιο συγκεκριμένα κάθε κοπής μοσχαριού. Εδώ το κρέας δουλεύεται με τεχνικές που με τα χρόνια τελειοποιήθηκαν και είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά σημεία όπου ο επισκέπτης θα απολαύσει αυθεντικό αργεντίνικο asado. Όλα τα μοσχάρια στο Don Julio είναι της ράτσας Aberdeen που εκτρέφονται με γρασίδι, αλλά και βοοειδή Hereford, από φάρμες στην εξοχή έξω από το Μπουένος Άιρες. Οι κοπές συντηρούνται σε ψυγεία με ελεγχόμενη θερμοκρασία για τουλάχιστον 21 μέρες μέχρι να ωριμάσουν και στη συνέχεια ο grillmaster Μπιενβενίτο (Πέπε) Σοτέλο τις ψήνει σε παραδοσιακή ψησταριά.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το Don Julio χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και τους τοίχους της σάλας κοσμούν άδεια μπουκάλια κρασιού, που συμπληρώνουν το ρουστίκ ύφος ενός χώρου που αγαπά και το καλό κρασί. Οι επισκέπτες μάλιστα από όλο τον κόσμο αφήνουν το προσωπικό τους «αποτύπωμά» υπογράφοντας σε ετικέτες μεγάλων αργεντίνικων κρασιών. Ο ιδιοκτήτης Πάμπλο Ριβέρο άνοιξε το εστιατόριο το 1999, όταν ήταν 20 ετών και κάτι και πλέον η εξέλιξη αλλά και η υποδειγματική φιλοξενία του τον καθιστά ως έναν από τους πιο αξιόλογους σομελιέ και εστιάτορες της πόλης.

Δείτε επίσης

Αυτή είναι η καλύτερη σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2019

Αυτή είναι η καλύτερη σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2020

«Αυτοί που τους ανήκει το μέλλον της γαστρονομίας» στο Madrid Fusion 2018