Στην πρόσφατη ανακοίνωση του Οδηγού Michelin Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας για το 2020, το The Lecture Room and Library στο Sketch στο Mayfair ήταν το μοναδικό διάστερο που πήρε τρίτο αστέρι.

Το εστιατόριο άνοιξε τις πόρτες του πριν από 16 χρόνια, βραβεύτηκε με το πρώτο του αστέρι το 2005 και με το δεύτερο το 2012 ενώ δημιουργοί του είναι ο επιχειρηματίας Mourad Mazouz και ο Γάλλος διάσημος σεφ Pierre Gagnaire. «Αφιερώνω τα τρία αυτά αστέρια στο φίλο μου Pierre Gagnaire και τον εξαιρετικά ταλαντούχο Head Chef μας Johannes Nuding ο οποίος κρατά τα ηνία της κουζίνας εδώ και 6 χρόνια δουλεύοντας ακούραστα για να προσφέρει μια γαστρονομία βασισμένη στην ποιότητα και τη δημιουργικότητα», είπε ο Mazouz. «Άνοιξα το Sketch to 2002 για να προσφέρω λίγη ευτυχία σε κάθε πελάτη φέρνοντας κάτω από την ίδια στέγη φαγητό, ποτό, τέχνη και μουσική. Ευχαριστώ το Michelin που αναγνώρισε τη σκληρή δουλειά και τα επιτεύγματά μας με αυτήν την τόσο σημαντική βράβευση», είπε συνεχίζοντας. Το πολυτελές και εκκεντρικό εστιατόριο που βρίσκεται στο Mayfair απέχει από τα μοντέρνα μινιμαλιστικά διακοσμητικά πρότυπα και αγαπά τη υπερβολή. Η γευστική ρότα έχει αφεθεί από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στην εμπειρία του Pierre Gagnaire που προτείνει πιάτα με μια ευρεία γκάμα δημιουργικών συνδυασμών.

Η λίστα με τα εστιατόρια που έλαβαν αστέρι περιλαμβάνει το La Dame de Pic της Γαλλίδας σεφ Anne-Sophie Pic, στο Four Seasons Hotel London στο Ten Trinity Square, που πήρε το δεύτερο αστέρι του, αλλά και τα Endo at the Rotunda στο White City, Dysart Petersham στο Richmond, Da Terra στο Bethnal Green και Mãos στο Shoreditch, τα οποία πήραν το πρώτο τους αστέρι.

Δεν ήταν λίγα ωστόσο και αυτά που έχασαν ένα αστέρι. Το Λονδίνο λοιπόν, μια μητρόπολη με εξαιρετικά ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή, πλέον έχει τρία τριάστερα εστιατόρια: To The Lecture Room & Library at sketch στο Mayfair, το Alain Ducasse at the Dorchester, επίσης στο Mayfair και το Gordon Ramsay στο Chelsea αλλά και 10 διάστερα: Πρόκειται για τα εξής; Core by Clare Smyth, Claude Bosi at Bibendum, Dinner by Heston Blumenthal, Greenhouse, Hélène Darroze at the Connaught, Kitchen Table at Bubbledogs, La Dame de Pic, The Ledbury, Le Gavroche και Umu. Τα εστιατόρια με 1 αστέρι φτάνουν φέτος τα 50.

Δείτε επίσης
Michelin: Σεφ – επαναστάτες που επέστρεψαν τ’ αστέρια τους
Michelin Γαλλίας 2019: Οι μεγάλες ανατροπές και το τρίτο αστέρι του Mauro Colagreco