Στην πρώτη από μια σειρά παρουσιάσεων με τίτλο «Ημερολόγιο γαστρονομίας» αφιερωμένες σε μερικές από τις πιο σημαντικές μορφές της ελληνικής γαστρονομίας, ο Λευτέρης Λαζάρου, chef-patron του εμβληματικού εστιατορίου Βαρούλκο» και του νεοαφιχθέντος «Bites & Wine», μάς ξεναγεί σε ένα οδοιπορικό στη ζωή του όλη. Στο “Thema People” που κυκλοφορεί σήμερα εκτάκτως μαζί με το Πρώτο Θέμα.

01

02

Είναι σημαντικό κομμάτι της γαστρονομικής προίκας της Ελλάδας, τρεις γενιές Πειραιώτης και «Εθνικός». Ανεπιτήδευτος, αεικίνητος και χειμαρρώδης, ο Λευτέρης Λαζάρου, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια δημιουργίας του ιστορικού «Βαρούλκου» μάς μιλά για όλα: Τα παιδικά του χρόνια, τις παλιές γειτονιές του Πειραιά, την απόφασή του να μπει στις κουζίνες, τα αστέρια Michelin, το καινούριο του «παιδί» που φιλοδοξεί να κάνει επίσης γνωστό και εκτός Ελλάδας αλλά και τον δικό του Πειραιά…

03

05

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα, όταν ξεκίνησα το 1986, κι εγώ δεν ήξερα πού πάω. Το 2002 που πήρα αστέρι Michelin, το έμαθα από έναν εξαιρετικό συνάδελφο, τον Γιάννη Γρυλλιωνάκη που μπήκε στην κουζίνα με μια σπρωξιά στην πόρτα της κουζίνας, σπάει μια σαμπάνια στα μηχανήματα και με βροντερή φωνή μου λέει: “Δεν καταλαβαίνεις τι έκανες σήμερα; Μπήκες στο Πάνθεον, έχεις ένα αστέρι Michelin. Δεν είχα στο μυαλό μου κάτι τέτοιο, ούτε το έψαχνα, ούτε το κυνηγούσα”. Μετά από 30 χρόνια πορείας, ένα αστέρι Michelin που διατηρούμε τα τελευταία 16 χρόνια και μεταξύ πολλών άλλων βραβεύσεων 24 χρυσούς σκούφους, ανήσυχος και “αιώνιος έφηβος”, αποφάσισα να ανοίξω και το “Bites&Wine”, τις μπουκιές. Αισθάνομαι σαν να γυρίζω 30 χρόνια πίσω, μου το επιβεβαιώνουν και οι φίλοι που επισκέπτονται το μαγαζί, που εισπράττουν τη χαρά μου όταν βρίσκομαι πίσω από την μπάρα στα “τηγανάκια”. Ξαναγεννώ ένα “παιδί” στον Πειραιά που πιστεύω ότι και αυτό θα βρει το δρόμο του και θα κάνει “καριέρα” πολύ σύντομα»…

Lazarou-30-years-Varoulko-Portrait-8

Μη χάσετε αυτό το Σάββατο 24/3 στο Πρώτο Θέμα ένα μοναδικό ρεπορτάζ για τον Λευτέρη Λαζάρου και το πρώτο μέρος ενός διαφορετικού «οδοιπορικού» στο Olivemagazine.gr τη Δευτέρα 26 Μαρτίου.