Η σταρένια, αφρώδης, αφιλτράριστη μπίρα με τη θολή όψη φτιάχνεται με πολλή αγάπη και μαστοριά, κερδίζοντας μια θέση στην καρδιά μας, αλλά και πρωτιές σε διεθνείς διαγωνισμούς.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιµή για µας και η φετινή διάκριση της Βεργίνα Weiss… Συν τοις άλλοις νιώθουµε δικαιωµένοι από το γεγονός ότι ξεκινήσαµε την “επανάσταση” των ανεξάρτητων µικρών ζυθοποιείων της πατρίδας µας το 1998», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύµβουλος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Χρήστος ∆ηµτσούδης, στη Βραδιά των Νικητών στη Νυρεµβέργη στις 14 Νοεµβρίου.

Εχει ξεχωριστό χαρακτήρα
Η τέχνη και η φροντίδα των ανθρώπων της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης χαρίζουν στη Βεργίνα Weiss τον μοναδικό χαρακτήρα της. Ανάμεσα στα υπέροχα συστατικά της είναι και η βύνη κριθαριού αλλά και η βύνη σιταριού που οι άνθρωποι της Ζυθοποιίας φτιάχνουν μόνοι τους, ο αρωματικός λυκίσκος και η ειδική αφροζύμη. Μόλις τη βάλεις στο ποτήρι σε αποζημιώνει απίστευτα ευχάριστα, αφού το φρουτώδες άρωμά της σε παραπέμπει σε γαρίφαλο και μπανάνα! Ακολουθείς την ιδιαίτερη τέχνη στο σερβίρισμα, στην ετικέτα και την απολαμβάνεις σκέτη ή μαζί με το αγαπημένο σου κρέας ή ψάρι. Κάθε γουλιά, σκέτη απόλαυση!

Η ψυχή της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης
Ιδρύθηκε το 1998, γεννήθηκε όµως πολλά χρόνια πριν, από την αγάπη του εµπνευστή της για την Ελλάδα. Η ζύµωση για να δηµιουργηθεί η µπίρα Βεργίνα και η ζυθοποιία ξεκίνησε στην ψυχή του ∆ηµήτρη Πολιτόπουλου, που αποφάσισε να επενδύσει όλη του τη γνώση, τη δηµιουργικότητα αλλά και την περιουσία στη χώρα του, στον τόπο του. Τώρα πια είναι µια εξαιρετική µπίρα, αναγνωρισµένη µεταξύ των καλύτερων στον κόσµο!

Στον αστερισμό των διεθνών διακρίσεων
Αυτό το ιδιαίτερο, απολαυστικό, φρουτώδες άρωμα ήταν ένα από τα στοιχεία που αναγνώρισαν στον διαγωνισμό European Beer Star 2018, όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία της! Εκεί η Βεργίνα Weiss επελέγη ως μία από τις 3 καλύτερες μπίρες της ιδιαίτερα απαιτητικής κατηγορίας Hefeweizen ανάμεσα σε εκατοντάδες εξαιρετικές συμμετοχές μικρών και μεγάλων ζυθοποιείων από όλο τον κόσμο, στον μεγαλύτερο διαγωνισμό του είδους στη Γερμανία. Με το συγκεκριμένο βραβείο αναδεικνύονται αυθεντικές μπίρες από όλο τον κόσμο που τηρούν τις πατροπαράδοτες αρχές της ευρωπαϊκής ζυθοποίησης, συνδυάζοντας την κορυφαία γεύση, την υψηλή ποιότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, «συστατικά» της επιτυχίας και της ελληνικής Βεργίνας Weiss!