Στις 2 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ο θεσμός πραγματοποιείται ανεξάρτητα δεδομένου ότι η απονομή μέχρι και το 2017 πραγματοποιούνταν στο πλαίσιο της τελετής των Χρυσών Σκούφων. Το «παρών» έδωσαν εκφραστές της εθνικής μας κουζίνας σε όλες τις μορφές της, από την κλασική και τοπική μέχρι τη σύγχρονη δημιουργική. Κορυφαίο εστιατόριο και για φέτος ανακηρύχθηκε το πειραιώτικο Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου ενώ απονεμήθηκαν συνολικά 65 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας που συγκέντρωσαν βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20. Σημειώνεται ότι τα βραβευμένα εστιατόρια είναι δέκα περισσότερα συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Μετά την απονομή των βραβείων, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν στο Ballroom του Makedonia Palace ένα dîner de gala δια χειρός του Ανδρέα Μαυρομάτη, ενός σπουδαίου Έλληνα σεφ που εδρεύει στο Παρίσι, ιδιοκτήτη του βραβευμένου με αστέρι Michelin «Le Mavrommatis». Σημειώνουμε ότι το εστιατόριο του κου Μαυρομάτη συγκαταλέγεται στα καλύτερα εστιατόρια του Παρισιού και το τιμούν ντόπιοι και σημαντικές προσωπικότητες όπως οι François Oland και Emmanuel Macron.

Δείτε τα εστιατόρια που ξεχώρισαν εδώ 

Δείτε επίσης

Λευτέρης Λαζάρου: Η ζωή μου όλη

Varoulko Seaside: Λαζάρου-Παρίκος σε μεγάλα κέφια

Ο Λευτέρης Λαζάρου «κεντάει» με tapas σε νέο χώρο στον Πειραιά