Η έκδοση των γαστρονομικών οδηγών του Michelin συνεχίζεται με τον πιο πρόσφατο οδηγό για Ισπανία και Πορτογαλία που ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η χρονιά που διανύουμε ήταν και είναι εξαιρετικά δύσκολη και για την εστίαση και η ανακοίνωση του οδηγού Michelin για Ισπανία και Πορτογαλία (και των υπόλοιπων που εκδόθηκαν εντός της χρονιάς) ήταν μια ευχάριστη νότα στην παραφωνία όσων συμβαίνουν σε κάθε γωνιά της υφηλίου. Όλοι οι δυνατοί γαστρονομικοί παίκτες των δύο χωρών που μάχονται για ένα καλύτερο μέλλον για όλους βραβεύτηκαν και ο Michelin φάνηκε αρκετά γενναιόδωρος στη διαδικτυακή απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Real Casa de Correos στη Μαδρίτη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίζ Μαρτίνεζ Αλμέιδα, η πρόεδρος της κοινότητας της Μαδρίτης Ιζαμπέλ Ντίαζ Αγιούζο και ο διευθυντής των Διεθνών Γαστρονομικών εκδόσεων του ομίλου Michelin, Γκεντάλ Πουλενέκ, εμφανίστηκαν σε διάφορα σημεία ως ολογράμματα. Τρία εστιατόρια διατήρησαν τα δύο αστέρια τους και 21 νέες καταχωρήσεις με 1 αστέρι Michelin συμπληρώνουν το σύνολο των 264 βραβευμένων εστιατορίων σε Ισπανία και Μαδρίτη, από τα οποία 11 διαθέτουν τρία αστέρια. Μια από τις επίσης πιο χαρακτηριστικές στιγμές της βραδιάς ήταν η ενημέρωση των σεφ και των ομάδων των εστιατορίων που έλαβαν 2 αστέρια, μέσω ζωντανής σύνδεσης. Επίσης εμφανίστηκαν και οι 11 σεφ που έλαβαν φέτος 3 αστέρια.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, 21 εστιατόρια απέσπασαν το πρώτο τους «πράσινο αστέρι», που είναι και το πρώτο στην ιστορία του συγκεκριμένου γαστρονομικού οδηγού. Πρόκειται για μια αναγνώριση που πρόσφατα εγκαινίασε ο Michelin ως επιβράβευση των χώρων που τιμούν τις αρχές της βιωσιμότητας μέσω της μαγειρικής φιλοσοφίας τους.

Δείτε επίσης

Εκδίδεται ο γαστρονομικός Οδηγος Michelin Καλιφόρνια 2020 παρά την πανδημία

Michelin: Μέχρι σήμερα έχει ανοίξει το 83% των βραβευμένων εστιατορίων

Ο πρώτος γαστρονομικός οδηγός Michelin για τη Σλοβενία είναι γεγονός