Ο Γάλλος σεφ Marc Veyrat, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεφ της Γαλλίας, ζητάει να βγει το εστιατόριο του από τον οδηγό Michelin γιατί έχασε ένα αστέρι.

Όπως είχαμε γράψει πέρυσι, το 2018 ήταν μία καλή χρονιά για τον «μαχητή» των Michelin, Marc Veyrat, καθώς μετά από μια σειρά σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπισε, κατάφερε να ανακάμψει κατακτώντας για τρίτη φορά στη μαγειρική του καριέρα τρία αστέρια Michelin. Ωστόσο, φέτος ο οδηγός αποφάσισε να του αφαιρέσει ένα αστέρι και αυτό ο σεφ δεν τον είδε με καθόλου καλό μάτι. Για την ακρίβεια, όπως δηλώνει ο ίδιος οι επιθεωρητές του οδηγού δεν επισκέφθηκαν το εστιατόριο του, άρα η αφαίρεση ενός αστεριού ήταν άδικη.

Ο σεφ έγραψε μία επιστολή προς τους υπεύθυνους του οδηγού Michelin,όπου καταγγέλλει την απόφαση τους. Στην επιστολή του, που δημοσιεύτηκε αρχικά στο γαλλικό περιοδικό Le Point, ο Veyrat κατηγορεί τους κριτές για «βαθιά ανικανότητα» και αφήνει να εννοηθεί ότι δεν έφαγαν ποτέ στο εστιατόριο του, καλώντας τους να παρουσιάσουν την απόδειξη από το γεύμα τους, μιας και όπως λέει κρατούν αρχείο. Σύμφωνα με το CNN, ο σεφ έδωσε αργότερα και ραδιοφωνική συνέντευξη στον γαλλικό σταθμό RTL, όπου είπε ότι το προσωπικό του έκλαψε όταν έχασαν το τρίτο αστέρι τους.

Απαντώντας στην επιστολή του σεφ πάντως, ο διευθυντής των διεθνών εκδόσεων Michelin, Gwendal Poullennec, δήλωσε στο περιοδικό Le Point ότι δεν σκοπεύουν να αφαιρέσουν το εστιατόριο La Maison des Bois από τον οδηγό. «Όσο παραμείνει ανοιχτό και οι επιθεωρητές μας το αξιολογούν, θα συνεχίσουμε να το συνιστούμε», σημείωσε.