Τα εστιατόρια στο Παρίσι άνοιξαν τους εσωτερικούς χώρους τους για τους πελάτες, καθώς η γαλλική κυβέρνηση ήρε έναν από τους σημαντικότερους περιορισμούς για τον νέο κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι τα εστιατόρια και τα καφέ στο Παρίσι θα λειτουργούν πλήρως. Τα εστιατόρια έξω από την περιοχή του Παρισιού επετράπη να ανοίξουν ξανά από τη 2α Ιουνίου, όμως στη γαλλική πρωτεύουσα, που επλήγη σφοδρότερα από τον ιό, τα καταστήματα μπορούσαν να εξυπηρετούν τους πελάτες μονάχα στους εξωτερικούς χώρους.

Στο Le Mesturet, ένα μπιστρό μεταξύ του Οπερά Γκαρνιέ και του μουσείου του Λούβρου, ο ιδιοκτήτης Αλέν Φοντέν δηλώνει πως νιώθει ανακούφιση που ανοίγει ξανά το κατάστημά του, ωστόσο προειδοποίησε ότι χωρίς τουρίστες και με τόσους πολλούς εργαζόμενους να απασχολούνται σε τηλεργασία, τα εστιατόρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε πλήρη δυναμικότητα προκειμένου να αποφύγουν τον κίνδυνο της πτώχευσης.

«Είμαι βέβαιος ότι έως το τέλος του καλοκαιριού όλοι θα έχουν ξανανοίξει, όμως θα χρειαστούν έξι μήνες με έναν χρόνο προτού οι επιχειρήσεις ανακάμψουν πλήρως, όπως ήταν στο παρελθόν»,  σημειώνει, όπως αναφέρεται στο Reuters. Τέλος, από την πλευρά τους, οι πελάτες χαίρονται που επέστρεψαν στα παλιά λημέρια τους.

Διαβάστε ακόμη:
Τζίρος 1,8 δισ. ευρώ στα σουπερμάρκετ εν μέσω πανδημίας

Τι δείχνει το «Βαρόμετρο» του οδηγού Michelin για τα εστιατόρια στην «κορωναϊκή εποχή»

Δύο ακόμα χρυσές βραβεύσεις για τα κρασιά του ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ