Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν δείγματα εισαγόμενων γαρίδων, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, θέτοντας έτσι εκ νέου το ερώτημα κατά πόσο ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω τροφίμων ή κατεψυγμένων προϊόντων.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ιός βρέθηκε τόσο μέσα όσο και έξω από το πακέτο συσκευασίας. Τα δείγματα από τις γαρίδες ελήφθησαν από τρεις μονάδες στο Εκουαδόρ και οι εισαγωγές από τη χώρα σταμάτησαν.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται τα αποτελέσματα των εν λόγω τεστ δεν σημαίνουν ότι ο ιός είναι μεταδοτικός από τις τροφές, αλλά αντανακλά τα κενά που έχουν οι εταιρίες σε ό,τι αφορά τους κανόνες ασφαλείας, όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου ελέγχου εισαγωγών-εξαγωγών της Κίνας. Τα τελωνεία της χώρας θα εντείνουν τους ελέγχους στις εισαγωγές. Σε κάθε περίπτωση πάντως η Κίνα συμφωνεί με ειδικούς που υποστηρίζουν ότι τα εισαγόμενα τρόφιμα έχουν μικρό κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Τέλος, το Bloomberg αναφέρει πως οι κινεζικές αρχές έχουν ελέγξει συνολικά 227.934 δείγματα και με εξαίρεση αυτά με τις γαρίδες, όλα ήταν αρνητικά.

Διαβάστε ακόμη:
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα από σουβλάκι κοτόπουλο

Κατ’ οίκον υπηρεσίες φαγητού από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
Βραβεία ελληνικής κουζίνας 2020: Αυτά είναι τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν