Οι θερινές διακοπές και οι επισκέψεις σε εστιατόρια της Γερμανίας θα είναι εφικτές από το τέλος Ιουνίου υποστηριζόμενες και από το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού, εκτιμά ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομίας Τόμας Μπάραϊς, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Ο Μπάραϊς, ο οποίος είναι και ομοσπονδιακός επίτροπος τουρισμού, είπε στην εφημερίδα ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει παραλάβει 77 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος Ιουνίου, αρκετές ώστε να εμβολιάσει κάθε ενήλικα τουλάχιστον με την πρώτη δόση.

«Αυτό θα καταστήσει τις διακοπές και τις επισκέψεις σε εστιατόρια εφικτές για όλους», είπε ο ίδιος, ο οποίος είναι βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Τα σχόλιά του αντικρούουν εκείνα που έκανε ο επικεφαλής της καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν, ο οποίος δήλωσε στην Bild am Sonntag ότι κατά την άποψή του τα ταξίδια θα είναι και πάλι εφικτά τον Αύγουστο, αναφέρει το ΑΠΕ.

Οι Γερμανοί επιτρέπεται να ταξιδεύουν ελεύθερα ακόμη κι εν μέσω πανδημίας, αλλά η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν την περασμένη εβδομάδα να κρατήσουν κλειστά τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα για τους τουρίστες ώστε να μπορέσει να περιοριστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Μολαταύτα χιλιάδες Γερμανοί αναμένεται να ταξιδέψουν στη Μαγιόρκα για τις διακοπές του Πάσχα μετά την αφαίρεση από την κυβέρνηση της συγκεκριμένης περιοχής από τον κατάλογο με τις επικίνδυνες λόγω κορωνοϊού περιοχές.

Δείτε επίσης:
Mαθητές του ΕΕΕΕΚ Αγ. Δημητρίου «μεταμορφώνουν» μαγειρικά σκεύη σε νέα αντικείμενα

Αναγνωρίστηκε το χαλούμι ως ΠΟΠ προϊόν

Τα επώνυμα τοπικά προϊόντα στηρίζουν τον τουρισμό