«Μέχρι στιγμής η εφοδιαστική αλυσίδα στη χώρα λειτουργεί στο 100%. Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα και άλλα αγαθά. Η παραγωγή στη χώρα μας είναι στο μέγιστο σημείο. Αν υπάρξει κάποιο παγκόσμιο πρόβλημα θα υπάρξει και παγκόσμια λύση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο έλλειψης τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όσον αφορά την παραγωγή αντισηπτικών ο υπουργός σημείωσε ότι την Τετάρτη 1 Απριλίου παράχθηκε η μεγαλύτερη παραγωγή αντισηπτικών έως σήμερα. Παραδόθηκαν στα σούπερ μάρκετ 746.000 τεμάχια και πρόσθεσε: «Αν προσθέσουμε και αυτά που παράγονται στα φαρμακεία, που είναι τουλάχιστον άλλα 150.000, έχουμε φτάσει σε μία ημερήσια διάθεση περίπου 900.000 τεμαχίων. Πριν από την κρίση, είχαμε περίπου 150.000 τεμάχια την ημέρα στα σούπερ μάρκετ».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μονιμότητας των έκτακτων μέτρων ο υπουργός σημείωσε ότι «τα έκτακτα μέτρα στις εργασιακές σχέσεις παύουν αυτομάτως μόλις λήξει η κρίση».

Διαβάστε ακόμη:
Σουπερμάρκετ πέταξε φρέσκα τρόφιμα αφότου γυναίκα έβηξε πάνω τους… για πλάκα

Κορωνοϊός: Απαγορεύτηκε η πώληση του αλκοόλ στη Γροιλανδία

Γραμμή βοήθειας για εστιατόρια στην Αμερική