Η παγκόσμια οινική κοινότητα “Masters of Wine” μετά τον Κώστα Λαζαράκη υποδέχεται και έναν ακόμα Έλληνα, τον Γιάννη Καρακάση.

Το Ινστιτούτο των Masters of Wine, που εδρεύει στην Αγγλία, στις 7 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε τη λίστα με τα ονόματα των επαγγελματιών, που κατέκτησαν τη σπουδαιότερη διάκριση που μπορεί να αποκτήσει ένας οινογνώστης, αυτή του Μaster Of Wine. Ανάμεσα στους 19 συνολικά επιτυχόντες απ’ όλο τον κόσμο συμπεριλαμβάνεται και ο Γιάννης Καρακάσης.

10345542_10203479565802076_5532162441262058906_n

Ο συγκεκριμένος τίτλος αποτελεί αδιαμφισβήτητη απόδειξη της ουσιαστικής γνώσης του τομέα και αναγνωρίζεται διεθνώς στον κόσμο του οίνου. Το πολυπόθητο ακρωνύμιο MW κατέκτησαν 11 γυναίκες και 8 άντρες από Ελλάδα, Αυστραλία, Καναδά, Ιρλανδία, Φιλανδία, Γερμανία, Ιαπωνία, Νέα Ζηλανδία, Αγγλία, Αμερική και Σιγκαπούρη μετά από μια σειρά από θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις με εξαιρετικά υψηλό βαθμό δυσκολίας, που κορυφώνονται με την υποβολή μιας τελικής ερευνητικής εργασίας. Αξίζει ωστόσο να επισημάνουμε ότι φέτος σημειώθηκε ρεκόρ επιτυχόντων, με την κοινότητα να καταμετρά πλέον 340 μέλη από 24 χώρες. Οι 19 Μasters of Wine εντάχθηκαν στη λίστα μαζί με 5 ακόμα MWs που ανακοινώθηκαν στις 20 Μαρτίου του τρέχοντος έτους και αποτελούν μια εξαιρετική «σοδειά» για το 2015. Προφανώς, λοιπόν, μια τέτοια διάκριση αποτελεί για την ελληνική οινική κοινότητα τεράστια επιτυχία!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους MWs είναι Βρετανοί, ενώ μέχρι τη Δευτέρα μόνο ένας Έλληνας, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, βρισκόταν ανάμεσά τους.

Λίγα λόγια για τον νέο Έλληνα Μaster of Wine
Ο Γιάννης Καρακάσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971 και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως μάχιμος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Μετά από 21 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό από το 2010 στράφηκε αποκλειστικά στο χώρο του κρασιού. Ο Γιάννης Καρακάσης τελείωσε με έπαινο το WSET® Diploma στη σχολή WSPC κερδίζοντας δύο από τις τρεις υποτροφίες εντός Ελλάδας, ενώ σε διεθνές επίπεδο κέρδισε την υποτροφία Mad Royal Tokaji για την καλύτερη επίδοση στην ενότητα 3 (Light Wines). Είναι συνιδρυτής του οινικού blog των Wine Commanders.