Αν ακολουθείς διάφορους celebrities στα social media, όπως οι αδερφές Kardashian, θα έχεις διαπιστώσει ότι πολύ συχνά ανεβάζουν φωτογραφίες από προϊόντα που υπόσχονται απώλεια βάρους. Διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS), ωστόσο, όχι απλά αποδοκιμάζει αυτά τα posts αλλά ζητά και την άμεση απαγόρευση τους.

Γράφοντας στην The Telegraph o καθηγητής Stephen Powis δήλωσε ότι οι πλατφόρμες των social media θα έπρεπε να απαγορεύσουν τις «ανεύθυνες και επικίνδυνες», όπως τις χαρακτήρισε, διαφημίσεις των celebrities, για προϊόντα που υπόσχονται απώλεια βάρους. Σύμφωνα με τον ίδιο, πλατφόρμες όπως το Instagram έχουν ευθύνη να προστατεύουν τους νεαρότερους χρήστες τους και προϊόντα όπως αποτοξινωτικά τσάγια και χάπια αδυνατίσματος, μπορούν να αποδειχθούν ιδιαίτερα επιζήμια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kim Kardashian West (@kimkardashian) στις

«Αν ένα προϊόν μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε πιθανόν έτσι έχουν τα πράγματα», γράφει ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «οι κίνδυνοι από τη γρήγορη απώλειας βάρους ξεπερνούν τα όποια οφέλη και η διαφήμιση αυτών των προϊόντων χωρίς προειδοποίηση για την υγεία είναι καταστροφική».

Αναφερόμενους στους celebrities που χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους στο Instagram για να προωθούν τέτοια προϊόντα, με σκοπό να βγάλουν χρήματα, είπε ότι στην ουσία απογοητεύουν τους θαυμαστές τους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kourtney Kardashian (@kourtneykardash) στις

«Οι εταιρείες πίσω από τις διάσημες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχουν καθήκον να καταργήσουν την πρακτική ατόμων και εταιρειών να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους για να στοχεύουν νέους ανθρώπους με προϊόντα που είναι γνωστό ότι μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους», κατέληξε.