Οι Βρετανοί λατρεύουν τη μπίρα και η πιο συχνή τους έξοδος είναι σε παμπ. Τι έχει συμβεί, όμως και όταν πάνε πλέον σε παμπ πετάνε το φαγητό, που έχουν παραγγείλει;

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο κινδύνου 2 στη Βρετανία, οι παμπ παραμένουν ανοιχτές και οι πολίτες μπορούν να τις επισκεφτούν και να κάτσουν σε αυτές. Ωστόσο, υπάρχει πλεον ο εξής παράδοξος περιορισμός: Μπορούν να πάρουν κάποιο αλκοολούχο ποτό μόνο εφόσον έχουν παραγγείλει και φαγητό.

Έτσι, έχει δημιουργηθεί μία απαράδεκτη τάση -ειδικά, αν αναλογιστούμε και τη σπατάλη τροφίμων– να παραγγέλνουν φαγητό και να το πετάνε απλά για να πιουν τη μπίρας τους. Φυσικά, πληρώνουν το ανάλογο αντίτιμο, αλλά το φαγητό καταλήγει στα σκουπίδια.

Στο πλαίσιο αυτό, viral έχει γίνει η ανάρτηση ενός μπάρμαν από το Σέφιλντ, ο οποίος ζητά από τους συμπολίτες του να πηγαίνουν στην παμπ μόνο αν πεινάνε. Ο Ουίλ Νταλρίμπλ μοιράστηκε μια φωτογραφία με τρία πιάτα γεμάτα φαγητό, τα οποία οι πελάτες είχαν παραγγείλει απλά και μόνο επειδή ήθελαν να πιούν «δύο μπίρες ο καθένας».

 


Ο νεαρός αναγκάστηκε να πετάξει όλο αυτό το φαγητό στα σκουπίδια, την ώρα που «κάθε μέρα βγαίνουν ειδήσεις για ανθρώπους που βασίζονται σε τράπεζες τροφίμων και δωρεάν σχολικά γεύματα», όπως έγραψε στο Twitter.

Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν στον μπάρμαν ότι μπορεί να βάζει το φαγητό σε πακέτο και να το δωρίζει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ίδιος, αυτό δεν είναι δυνατό, καθώς σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες στη Βρετανία, το φαγητό στις παμπ πρέπει να καταναλώνεται εντός του καταστήματος και υπάρχει και ο κίνδυνος να χαλάσει ή να μολυνθεί κατά τη μεταφορά.

Γενικά, τα παράπονα των ιδιοκτητών εστίασης είναι πολλά καθώς οι κανόνες της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων τους μετά το δεύτερο lockdown είναι ασαφείς. Η οδηγία της κυβέρνησης αναφέρει ότι «το αλκοόλ μπορεί να σερβιριστεί στα καταστήματα εστίασης μόνο αν συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο γεύμα».

Δείτε επίσης:
O Χάρτης των γεύσεων αναβάλλεται για το 2021

Αυτό είναι το καλύτερο εστιατόριο της Λατινικής Αμερικής

Lockdown: Kλειστή η εστίαση μέχρι τις 7 Ιανουαρίου