H βρετανική κυβέρνηση προτρέπει τους πολίτες της να πηγαίνουν για φαγητό σε εστιατόρια λόγω…προσφορών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ, παρότρυνε τους Βρετανούς πολίτες να συνεχίσουν να βγαίνουν έξω και να τρώνε στα εστιατόρια, καθώς πλησιάζει στο τέλος της η εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος προσφοράς γευμάτων στη μισή τιμή.

Σημειώνουμε, πως η εν λόγω εφαρμογη «Eat out to Help Out» σχεδιάστηκε για να δώσει ώθηση στον τομέα της προσφοράς υπηρεσιών φιλοξενίας που δέχθηκε σκληρό πλήγμα από την πανδημία COVID-19. Η πρωτοβουλία προσέφερε έκπτωση κατά 50% στα γεύματα τις τρεις πρώτες ημέρες της εβδομάδας στα εστιατόρια που συμμετείχαν σε αυτή, μέχρι τις 10 λίρες (13 δολάρια), με την κυβέρνηση να καλύπτει τη διαφορά.

Η εφαρμογή του μέτρου είχε θετική απήχηση, καθώς περισσότερα από 64 εκατομμύρια γεύματα προσφέρθηκαν στο πλαίσιο του μέχρι την 27η Αυγούστου, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα Open Table.

 

Επιπλέον, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα από τη «The Sun» φαίνεται πως πολλά εστιατόρια θα κρατήσουν τι προσφορές τους, καθώς είδαν τα κέρδη τους να ανεβαίνουν. Μάλιστα, η βρετανική Ένωση Μικρών Επιχειρήσεων (FSB) ζητά από την κυβέρνηση να επεκταθεί το πρόγραμμα και τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος της FSB, Mike Cherry, επισήμανε: «Τώρα πρέπει να επκταθεί το πρόγραμμα για να συνεχίσει την υποστήριξη που παρέχει στις μικρές επιχειρήσεις. Καθώς μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο με τα σχολεία να ανοίγουν ξανά και περισσότερα άτομα να επιστρέφουν στον τόπο εργασίας τους, εξακολουθούν να υπάρχουν ισχυρά πλεονεκτήματα για τη συνέχιση αυτού του προγράμματος για έναν ακόμη μήνα».

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει την παράταση του σχεδίου «Eat Out toHelp Out» μετά τον Αύγουστο. Μάλιστα, όπως επεσήμανε ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών της HM: «Μέρος της δημοτικότητας του Eat Out to Help Out είναι ακριβώς το ότι είναι ένα πρόγραμμα περιορισμένου χρόνου».

Διαβάστε επίσης:
Τι θα γίνει με την εστίαση και τις μάσκες

Κορωνοϊός: Τι προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου για τις λαϊκές αγορές;
Ποια χώρα παράγει το περισσότερο παγωτό στην Ευρώπη;