Η νέα ανακάλυψη της εταιρείας Fooditive από την Ολλανδία, του επιστήμονα τροφίμων Μοαγιάντ Αμπουσοκεντίμ, είναι ένα φυσικό γλυκαντικό με μηδενική θερμιδική αξία, που δημιουργήθηκε από υπολείμματα μήλων και αχλαδιών.

Το προϊόν της Fooditive, που παράγεται με εξαγωγή φρουκτόζης από μήλα και αχλάδια, δεν έχει ως αποτέλεσμα σπατάλη τροφίμων σε κανένα στάδιο παραγωγής του. Η εταιρεία συνεργάζεται με αξιόπιστους Ολλανδούς αγρότες οι οποίοι παραχωρούν υπολείμματα και «άσχημη παραγωγή» που απορρίπτεται από τα σούπερ μάρκετ. Τα υπολείμματα από τη παραγωγή του τελικού προϊόντος επιστρέφουν στο έδαφος δημιουργώντας κυκλική οικονομία, ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που περιορίζει τα απόβλητα. Το φυσικό γλυκαντικό είναι μηδενικής θερμιδικής αξίας, έχει καθαρή γεύση (σε αντίθεση με τη στέβια για παράδειγμα) και λειτουργεί πανομοιότυπα με τη ζάχαρη.

Το νέο αυτό υποκατάστατο ζάχαρης προστίθεται στην γκάμα της εταιρείας με τα προϊόντα που έχουν δημιουργηθεί από υπολείμματα τροφίμων όπως ένας πηκτικός παράγοντας από φλούδες μπανάνας, ένας γαλακτοματοποιητής από εκχύλισμα πατάτας και ένα φυσικό συντηρητικό από καρότα.

Δείτε επίσης
4 “υγιεινά” τρόφιμα που πρέπει να διώξεις από την κουζίνα σου ΤΩΡΑ!