Ο σύγχρονος επιχειρηματίας εστίασης στην Ελλάδα αντιμετωπίζει καθημερινά προκλήσεις: ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, οι συνεχείς μεταπτώσεις στον κλάδο, τα νέα δεδομένα που φέρνει η τεχνολογία. Ποια είναι όμως η πιο σημαντική πρόκληση;

Ο επαγγελματίας οφείλει να είναι σε θέση να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στον τελικό καταναλωτή, που διαρκώς ενημερώνεται.

Αυτό είναι εφικτό μόνο με έναν τρόπο: τη συνεχή ανανέωση μέσα από την ενημέρωση. Είναι αναγκαίο ο επιχειρηματίας εστίασης, από το street food έως την ελληνική γαστρονομία, να στραφεί προς νέες πρακτικές και να αναβαθμίσει τις δεξιότητές του. Έτσι πετυχαίνει να ανταποκριθεί στις νέες τάσεις, τα νέα μέσα, τις συνήθειες των πελατών, τις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες, σε ένα χώρο που εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς. Σε αυτό το πλαίσιο, ο επαγγελματίας εστίασης αποκτά κατάρτιση και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η ελληνική αλυσίδα χονδρικής πώλησης METRO Cash & Carry, σκεπτόμενη τον μικρομεσαίο επαγγελματία εστίασης / ΗΟ. RE. CA, ανακοινώνει το πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης «Πετυχαίνουμε Μαζί».

Τα METRO Cash & Carry μεριμνoύν για την κατάρτιση του επιχειρηματία και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της επιχείρησής του, προκειμένου να είναι σε θέση να διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του.
Μεταξύ άλλων προνομίων, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν διευρυμένο κύκλο σεμιναρίων από αναγνωρισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι θα αναλύσουν υπηρεσίες και διαδικασίες που αφορούν στις εν λόγω επιχειρήσεις.

Έχοντας πολυετή εμπειρία και βαθιά γνώση των ζητημάτων που αφορούν στους επιχειρηματίες εστίασης, καταξιωμένοι ομιλητές από τον κλάδο της γαστρονομίας, της οινολογίας, του fine drinking και των νομικών υπηρεσιών, θα αναλύσουν τάσεις και βέλτιστες πρακτικές, βάσει της εξειδίκευσής τους.
Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 16 και 17 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσει η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.

Οι ομιλητές των σεμιναρίων θα είναι:
Ο καταξιωμένος nomad chef Ανδρέας Λαγός με θεματολογία «Η κουζίνα έχει τον πρώτο ρόλο: τάσεις, γεύσεις, οργάνωση, άνθρωποι»
Ο Ανδρέας Ματθίδης sommelier – Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, με θεματολογία «Το κρασί στην επιχείρησή μας»
Ο Σπύρος Κερκύρας, CEO της Bar Solutions, με θεματολογία «H οργάνωση ενός επιτυχημένου μπαρ σε 10 απλά βήματα»
Ο Βασίλης Καρκατζούνης Chief Legal Officer της πρωτοποριακής πλατφόρμας νομικής πληροφόρησης Lawspot με θεματολογία «Νομικές εξελίξεις που ενδιαφέρουν την επιχείρησή σας».

info
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Προγράμματος: metrocashandcarry.gr/mazi