Μία απίστευτη ιστορία δημοσίευσε πρόσφατα το βρετανικό, ιατρικό περιοδικό BMJ, σύμφωνα με την οποία μία γυναίκα απέκτησε πρόβλημα στην καρδιά μετά την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας wasabi.

Αν έχεις δοκιμάσει έστω και μία φορά wasabi με το sushi σου, ξέρεις ότι ακόμα και μία πολύ μικρή ποσότητα αρκεί για να κάνει τα μάτια σου να δακρύσουν από το πόσο καυτερή είναι η πάστα της συγκεκριμένης πράσινης ρίζας. Φαντάσου να έτρωγες μία ολόκληρη κουταλιά! Οδυνηρό και μόνο που το σκεφτόμαστε.

Ωστόσο, αυτό συνέβη σε μία 60χρονη στο Ισραήλ, που ενώ ήταν καλεσμένη σε γάμο νόμιζε ότι μπροστά της είχε ένα -επίσης πράσινο- αβοκάντο και έτσι, πήρε μία γενναιόδωρη ποσότητα με το κουτάλι της και την έφαγε. Όπως ήταν φυσικό αμέσως κατάλαβε ότι είχε κάνει λάθος, αλλά ήταν ήδη αργά, μιας και η ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα wasabi που κατανάλωσε της προκάλεσε έντονο πόνο στο στήθος και έπρεπε να νοσηλευθεί.

Στο νοσοκομείο, οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπαθε το σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς -μία πάθηση που προκαλείται όταν κάποιος μάθει μία συγκλονιστική είδηση ή από ξαφνικό στρες. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η γυναίκα έχει πλέον αναρρώσει, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σύνδρομο προκαλείται μετά την κατανάλωση wasabi, αν και όπως επισημαίνουν δεν συνδέεται με την γνωστή ρίζα γενικά αλλά με το γεγονός ότι αυτή καταναλώθηκε σε μεγάλη ποσότητα.