Η κυβέρνηση ανακαλεί το μέτρο απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης με take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, μετά και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Ειδικότερα, μπορεί εχθές να υπήρξε διευκρίνιση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας -Νίκο Χαρδαλιά- σχετικά με την απαγόρευση του take away, ωστόσο το μέτρο αναιρέθηκε καθώς οι εκπρόσωποι του κλάδου εστίασης διαμαρτυρήθηκαν ότι η απαγόρευσης της παραλαβής φαγητού από το κατάστημα για 15 ημέρες θα βάλει λουκέτο σε αρκετές επιχειρήσεις που ήδη έχουν «γονατίσει». Επίσης, υπήρξε σχετική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Με διευκρινιστική εγκύκλιο το υπουργείο ανάπτυξης, ξεκαθαρίζει ότι «στις Περιφερειακές  Ενότητες  Θεσσαλονίκης  και  Σερρών οι υπηρεσίες  παροχής προϊόντων  σε  πακέτο  από  το  κατάστημα  (take  away)  και καθ’ οδόν  εξυπηρέτησης  (drive-through),  δεν   επιτρέπονται  με  την  έννοια  του  αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο  των  λόγων  μετακίνησης  των  πολιτών  που  ορίζονται  στα άρθρα  3,  4  και  5 της  υπ’  αριθμ.  Αριθμ.  Δ1α/Γ.Π.οικ.  69919/02.11.2020  KYA  (Β’  4831/2.11.2020), όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».

Δείτε επίσης:
Η κηδεία της εστίασης: Μεζεδοπωλείο έβγαλε φέρετρο στο πεζοδρόμιο

Κλείνει η εστίαση σε Αττική και βόρεια Ελλάδα

Ο Μποτούρα προτείνει μέτρα για τα εστιατόρια στην Ιταλία