Οι ανθισμένες ροδακινιές στη Βέροια δημιουργούν κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, ένα μαγικό τοπίο, που θυμίζει ροζ θάλασσα! Το μοναδικό αυτό φαινόμενο, μπορεί φέτος να σου χαρίσει ένα δώρο αν λάβεις μέρος στο διαγωνισμό που διοργανώνεται στην περιοχή.

Φέτος, οι ανθισμένες ροδακινιές εμφανίζονται εντός του διαστήματος 1 έως 20 Μαρτίου (κορυφώνεται περίπου μεταξύ 7 έως 15 Μαρτίου) και ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, διοργανώνουν φέτος τον 4ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές». Μάλιστα, φέτος εντάσσουν στο διαγωνιστικό μέρος και τη νέα κατηγορία για video.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε συμμετέχοντα να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. Αυτήν την ευφορία που δημιουργείται από το εντυπωσιακό θέαμα, ώστε να τη μοιραστούν με όλη την Ελλάδα, μέσα από εικόνες και video. Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή ή ένα smartphone και πολύ φαντασία!

Η υποβολή των συμμετοχών για την κατηγορία φωτογραφία γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση veriapeach@gmail.com, μέχρι τις 24 Απριλίου. Για την κατηγορία video, το video πρέπει να σταλεί μέσω wetransfer ή κάνοντας το upload σε οποιοδήποτε cloud και στέλνοντας το link κοινοποίησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση videographyesp@gmail.com, επίσης μέχρι τις 24 Απριλίου.

Όσο για τα έπαθλα, έχουν ως εξής:

Βραβεία κριτικής επιτροπής Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας
* 1ο βραβείο / FUJIFILM X-A5
* 2ο βραβείο / FUJIFILM XP-120 (αδιάβροχη/action)
* 3ο βραβείο / FUJIFILM Instax mini (instant print)

Ειδική κατηγορία: βραβείο FUJIFILM X-Photographers
* 1ο Βραβείο / FUJIFILM X-A5

Ειδική κατηγορία: Βραβείο Κοινού
Για συμμετοχή στην ειδική κατηγορία «Βραβείο Κοινού», η διαδικασία είναι απλή:
* Ανεβάζετε τη φωτογραφία μόνο στο Instagram.
* Χρησιμοποιείτε υποχρεωτικά το hashtag #veriapeach2020.
* Μαζέψτε όσα περισσότερα Like μπορείτε!
* Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου 2019, όπου και θα ελεγχθούν μέσω του hashtag οι κοινοποιημένες φωτογραφίες. Η φωτογραφία με τα περισσότερα Like κερδίζει!

Έπαθλο: FUJIFILM Instax mini (instant print)
Θα απονεμηθούν επιπλέον τιμητικές διακρίσεις. Οι βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και αυτές που θα διακριθούν, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής και έκθεση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ροδάκινου τον Ιούνιο (εγκαίνια έκθεσης 12/6, στη Βέροια).

Κατηγορία Video
* 1ο βραβείο / έπαθλο: 100% Υποτροφία σε τρεις ενότητες του προγράμματος e-learning ESP (αξίας 900€)
* 2ο βραβείο / έπαθλο: 50% Υποτροφία σε τρεις ενότητες του προγράμματος e-learning ESP (αξίας 450€)
* 3ο βραβείο / έπαθλο: Μία φωτογραφική μηχανή FUJIFILM

info
Αναλυτικά οι κατηγορίες του διαγωνισμού, τα έπαθλα, οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο site του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας (https://www.veriapeach.gr/prokiryksi-2020)