Ο Νουσρέτ Γκοκτσέ, ή αλλιώς Salt Bae πρόσφατα ήρθε αντιμέτωπος με μια διαμαρτυρία εργαζομένων έξω από το νέο εστιατόριό του στο Union Square στη Νέα Υόρκη.

Η διαμαρτυρία έγινε από συνδικάτα που τοποθέτησαν έξω από το εστιατόριο γιγαντιαίους φουσκωτούς αρουραίους με σκοπό να τραβήξουν την προσοχή των εργατών που δούλευαν για το στήσιμο του εστιατορίου, οι οποίοι δεν ήταν μέλη κάποιου συνδικάτου. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το εστιατόριο φορώντας ψεύτικα μουστάκια «Salt Bae» και ρίχνοντας αλάτι στο πεζοδρόμιο φώναζαν συνδικαλιστικά συνθήματα για τους μισθούς των εργαζομένων, που όπως λέγεται, δεν πληρώνονται επαρκώς από την εταιρεία που τους έχει προσλάβει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Union Rats at work. #unionrats, #inflatablerat, #StreetPhotography, #SeeYourCity, #NewYorkCity, #NYC, @nycgo, @untappedcities, #abc7ny, #nbc4ny, #fox5ny, #cbsnewyork, #TimeOutNewYork, #NYDeTour, #nycphotography, #instagramNYC, #nycdotgram, #IloveNY, #protest, #scabbytherat

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Abraham Chuang (@nydeco) στις

Ο δικηγόρος του, αναφερόμενος στο γεγονός υποστήριξε ότι ο σεφ και οι επιχειρήσεις του δεν έχουν καμία απολύτως γνώση των πιθανών θεμάτων που έχει η εν λόγω εταιρεία. Ωστόσο, ο ίδιος και το Nusr-Et Steakhouse βρίσκονται αντιμέτωποι με μηνύσεις εργαζομένων για οικονομικά αδικήματα. Πέρυσι μάλιστα, η εταιρεία πλήρωσε $230,000 σε σερβιτόρους του εστιατορίου στο Μαϊάμι για ρύθμιση ζητήματος του Εθνικού Συμβουλίου Εργασιακών Σχέσεων. Πρόσφατα, μία γυναίκα που εργαζόταν στο εστιατόριο του Salt Bae στο Μαϊάμι, υπέβαλε μήνυση αναφέροντας ότι έγινε διάκριση σε βάρος της λόγω φύλλου ότι την έβγαλαν από το πόστο της σερβιτόρας παρά την πολυετή εμπειρία της. Όλα αυτά βέβαια δεν φαίνεται να πτοούν τον Τούρκο σεφ και επιχειρηματία δεδομένου ότι στα σκαριά έχει νέα εστιατόρια σε Μιλάνο, Νέα Υόρκη και Λονδίνο.