Αυτό το εστιατόριο δεν έχει ούτε διάσημο σεφ, ούτε εξεζητημένα πιάτα φτιαγμένα με ιδιαίτερα και πανάκριβα υλικά, κι όμως κάθε μέρα σχηματίζονται ουρές έξω από την πόρτα του! Θα αναρωτιέστε πώς γίνεται αυτό…

enoteca-(9)

enoteca-(6)

Τη συνταγή της επιτυχίας φαίνεται να βρήκε ο Jody Scaravella, ο οποίος ύστερα από τον θάνατο της γιαγιάς, της μητέρας και της αδερφής του, λησμόνησε τα παραδοσιακά, σπιτικά γεύματα που απολάμβανε όλη η οικογένεια μαζί και αποφάσισε να ανοίξει το εστιατόριο Enoteca Maria στο Staten Island στη Νέα Υόρκη. Η ιδέα του μάλιστα βασίστηκε στο εξής οξύμωρο: στο να βγαίνεις εκτός σπιτιού για να φας ένα σπιτικό γεύμα! Έχοντας αυτήν ακριβώς τη σκέψη στο μυαλό του, ο Jody ανάρτησε, λοιπόν, μια αγγελία στην τοπική εφημερίδα, όπου καλούσε γιαγιάδες να περάσουν από συνέντευξη για μια θέση στην κουζίνα του εστιατορίου του! Γιατί ποιος καλύτερος να υλοποιήσει την ιδέα του από “σεφ” με τουλάχιστον 50 χρόνια εμπειρίας; Κάπως έτσι, συγκέντρωσε τις καλύτερες, ηλικιωμένες, παραδοσιακές μαγείρισσες απ’ όλον τον κόσμο, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες του να γνωρίζουν διαφορετικούς πολιτισμούς και εθνότητες με κάθε πιρουνιά!

enoteca

Το εστιατόριο, ύστερα από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε, έχει πλέον το δικαίωμα να παινεύεται για τις… διεθνείς γιαγιάδες του, που προέρχονται από τη Συρία, την Πολωνία, τη Νιγηρία, τη Βενεζουέλα, την Τουρκία, ακόμη και την Ελλάδα! Μάλιστα, εδώ και μερικούς μήνες οι χαριτωμένες γιαγιάδες παραδίδουν και δωρεάν μαθήματα μαγειρικής, προσελκύοντας νεαρές νοικοκυρές από κάθε γωνιά της Αμερικής. Αν, λοιπόν, τα οικονομικά σου δεν είναι στα καλύτερά τους, δεν έχεις παρά να πείσεις τη γιαγιά σου να μετακομίσετε στο Staten Island για να γίνει ο επόμενος μεγάλος σεφ του Enoteca Maria!

enoteca-(1)