Το δικό τους καφενείο έχουν στήσει στην Καλαμαριά μία παρέα συνταξιούχων, αξιοποιώντας με ευφάνταστο τρόπο ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο του δημοσίου.

Η ιδέα ανήκει στον προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Μηχανοργάνωσης του ΑΠΘ, Νίκο Μανουσαρίδη, με τους γείτονες του να βοηθούν στην υλοποίηση της. «Περνώντας μπροστά απ’ αυτό το οικόπεδο για να πάρω το αυτοκίνητό μου ή να πάω στην εκκλησία, το έβλεπα εγκαταλελειμμένο», εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ o κ. Μανουσαρίδης, εξηγώντας πως «κανένας δεν του έδινε σημασία και ο δήμος θεσμικά δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει.

Έτσι, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισαν να το καθαρίσουν από τα σκουπίδια και στη συνέχεια να το εξοπλίσουν με παγκάκια για να κάθονται και να απολαμβάνουν τον καφέ τους, μετατρέποντας το οικόπεδο από εστία μόλυνσης σε «υπαίθριο καφενείο». «Συμπαραστάτες μου είναι τρεις συνταξιούχοι, ο Σόλωνας (ο πεθερός μου), ο Παναγιώτης και ο Φλωριάς, δύο εκ των οποίων μάλιστα είναι και πάνω από 80 ετών. Έβαψαν τους τοίχους, κατασκευάσαμε μαζί παγκάκια, καρέκλες, φέραμε χαλίκια, φυτέψαμε λουλούδια και βέβαια κάναμε και τον μπαξέ μας», σημείωσε ο κ. Μανουσαρίδης.

Δίπλα στο «καφενείο» δε, έχουν φτιάξει και το δικό τους μποστάνι. «Έχουμε αγγουράκια, ντομάτες, πιπεριές καυτερές και την ημέρα που γιόρταζε ο Άγιος Παντελεήμων, η εκκλησία μας, μαζευτήκαμε εδώ και κεραστήκαμε», αναφέρουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης:
Εστιατόρια: 20% μειώθηκε ο τζίρος στην εστίαση με το κλείσιμο τα μεσάνυχτα

Ο Γκόρντον Ράμσεϊ επεκτείνει την «αυτοκρατορία» του ανοίγοντας 200 νέα εστιατόρια!

Εστίαση: Τι ζητούν οι επιχειρηματίες για τους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους