Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου μετοχών των δύο ευρωπαϊκών εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας: Νηρέας ΑΕ και Σελόντα ΑΕ, από τον όμιλο Andromeda Seafood.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Diorasis ως κατάλληλο αγοραστή των περιουσιακών στοιχείων υπό εκποίηση, στο πλαίσιο συμφωνίας του Ομίλου Andromeda Seafood και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μετά από αυτό, ανοίγει ο δρόμος για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των δύο εταιρειών. Η συναλλαγή περιλαμβάνει τη συμμετοχή της AMERRA Capital Management LLC και της Mubadala Investment Company ως μετόχων στο επενδυτικό σχήμα.

Ο πρόεδρος του ομίλου Andromeda Seafood, Thor Talseth δήλωσε σχετικά: «Με την ένωση των δυνάμεων του Νηρέα, της Σελόντα και της Ανδρομέδα, θα είμαστε σε θέση να ορίσουμε νέα πρότυπα απόδοσης στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια. Ο συνδυασμός των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών αυτών των τριών εταιρειών θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία και να προωθήσουμε την καινοτομία προς όφελος των πελατών, των εργαζομένων και της αγοράς προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας στο σύνολό της».

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Ανδρομέδα είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος εταιρειών στη Μεσογειακή Ιχθυοκαλλιέργεια. Με 5 στρατηγικής τοποθεσίας παραγωγικά κέντρα σε Ελλάδα και Ισπανία, είναι κορυφαίος παίκτης σε περισσότερες από 25 βασικές αγορές, σε 5 ηπείρους. Απασχολεί σήμερα συνολικά 640 άτομα και διαθέτει καθετοποιημένη παραγωγή: γόνου, εκτροφής, συσκευασίας, μεταποίησης και διανομής προϊόντων προστιθέμενης αξίας. Τα βασικά είδη που παράγει είναι η τσιπούρα, το λαβράκι και ο κράνιος.

Η AMERRA Capital Management LLC, είναι ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ιδιωτικών κεφαλαίων που προσφέρει στρατηγικό κεφάλαιο σε επιχειρήσεις της Αγροτικής Οικονομίας στην Ευρώπη και την Αμερική. Σε όλες τις ειδικές στρατηγικές ιδιωτικής πίστωσης, ειδικών καταστάσεων και επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων, η AMERRA ακολουθεί τις καλύτερες περιβαλλοντικές και κοινωνικές πρακτικές και είναι μέλος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Προστασία του Περιβάλλοντος με Πρωτοβουλία Χρηματοοικονομικών Οργανισμών. Τέλος, η Mubadala Investment Company είναι κρατικός επενδυτής που διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων οικονομικών αποδόσεων για τον μέτοχο της, την κυβέρνηση του Αμπού Ντάμπι.