Η επιτροπή του θεσμού 50 Top Pizza, που βραβεύει μερικά από τα μαγαζιά που τιμούν το δημοφιλές ιταλικό street food με τον καλύτερο τρόπο, ανέδειξε το λονδρέζικο 50 Kalo ως τον κορυφαίο προορισμό στην Ευρώπη για τους λάτρεις του είδους.

Η μικρή Νάπολη του Ciro Salvo στο Λονδίνο έχει κερδίσει το γευστικά απαιτητικό κοινό της βρετανικής μητρόπολης και όχι μόνο. Πριν λίγες μέρες, το μαγαζί του πολυβραβευμένου pizzaiollo επιβεβαιώθηκε ότι φτιάχνει την«Καλύτερη Πίτσα της Ευρώπης» από το θεσμό που εστιάζει στο εν λόγω ιταλικό street food. O Salvo έχει εξελίξει την τέχνη της ναπολιτάνικης πίτσας δημιουργώντας μια συνταγή με ζύμη που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία. Τα υλικά του προέρχονται από τη Ιταλία και δουλεύει την πίτσα του με ειδικές,προσεγμένες τεχνικές, συγκεκριμένους τύπους αλεύρων και νερό.

Ο θεσμός βραβεύει αντίστοιχα μαγαζιά ανά τον κόσμο με διοργανώσεις όπως 50 Top Ευρώπης, Ιταλίας, Βόρειας Αμερικής, Αφρικής, Ιαπωνίας και Ωκεανίας. Στο θεσμό της Ευρώπης στη δεύτερη θέση βρέθηκε το Bijou, στο Παρίσι του σεφ Gennaro Nastri και στην τρίτη το Bæst στην Κοπεγχάγη. Η λίστα 50 Best Pizza Βόρειας Αμερικής θα ανακοινωθεί στις 27 Ιουνίου σε ειδική τελετή στο James Beard Foundation στη Νέα Υόρκη.

Δείτε όλη τη λίστα στο 50toppizza.it/50-top-europe-2019/