Τη δυνατότητα εκπαίδευσης και απόκτησης πιστοποίησης στο επάγγελμα του Ζυθοποιού και Βυνοποιού, παρέχει η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Όπως ανακοινώθηκε, στις 10 Ιουνίου ξεκίνησε 3ετές πρόγραμμα εκπαίδευσής στις εγκαταστάσεις της ΕΖΑ, το οποίο παρέχει όλες τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε μια ελληνική ζυθοποιία. Σημαντικό πλεονέκτημα για όσους παρακολουθούν το πρόγραμμα, αποτελεί και το γεγονός ότι αμείβονται και ασφαλίζονται με τις πλήρεις νόμιμες αποδοχές.

Οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι επελέγησαν μέσα από μια διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και επίσκεψης γνωριμίας στις εγκαταστάσεις παραγωγής της ΕΖΑ, όπου και ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της εταιρείας και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το περιεχόμενο, τη δομή του και τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Το Πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο επάγγελμα του ζυθοποιού – βυνοποιού ακολουθεί πιστά τη δομή, τη διάρκεια και το περιεχόμενο του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος, που εφαρμόζεται στη Γερμανία. Η επιστήμη της ζυθοποιίας συνδυάζει γνωστικά αντικείμενα Χημείας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας και Μηχανικής.

Ο αριθμός θεωρητικών και εργαστηριακών ωρών στους τομείς μάθησης είναι 880 ώρες, ενώ ο αντίστοιχος για τις ώρες ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στις μαθησιακές ενότητες πρακτικής για τη μετάδοση δεξιοτήτων, γνώσεων και ικανοτήτων είναι 5.840 ώρες. Με την ολοκλήρωση των 3 ετήσιων εκπαιδευτικών κύκλων, οι εκπαιδευόμενοι δίνουν γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ώστε να μπορεί να υποδεχθεί εργαζόμενους και από άλλες ζυθοποιίες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στους χώρους της ΕΖΑ και να πραγματοποιήσουν την ενδοεπιχειρησιακή τους εκπαίδευση στις ζυθοποιίες που εργάζονται.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη συμμετοχή μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα: www.dual.com.gr ή να επικοινωνείτε με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο τηλ. 210 6419035.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ