Σημαντικές, ελληνικές επιχειρήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση του σύγχρονου παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της χώρας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-03
Τα προϊόντα των εταιρειών- μελών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Ο λόγος για την πρωτοβουλία “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”, την οποία αποτελούν 16 γνωστές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες: Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, ΜΕΓΑ, Ήλιος, Νήσος, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Brava, ΕΖΑ, Ευβοϊκή Ζύμη και Βαρβαγιάννη και η οποία, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου παρουσίασε κι επισήμως το όραμα, τις αξίες, τους στόχους και το πλάνο δράσης της.

Μάλιστα, η πρωτοβουλία μέσω των εκπροσώπων της δεσμεύτηκε, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει σε κινήσεις και δράσεις που θα βοηθούν στην κατεύθυνση της αύξησης της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών επιχειρήσεων ελληνικής ιδιοκτησίας, αναδεικνύοντας παράλληλα τη σημασία των προϊόντων που δημιουργούνται, παράγονται και ανήκουν σε αυτές, ως πηγές εθνικού πλούτου, αγαθά σύγχρονου πολιτισμού και πρεσβευτές της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας, ανά την υφήλιο. Παράλληλα, τόνισαν το ενδιαφέρον τους για ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών προωθητικών πρωτοβουλιών. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έγινε για την ανάγκη εξασφάλισης συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού στη λειτουργία της αγοράς, ενώ κάλεσαν και τους καταναλωτές να στηρίξουν την πρωτοβουλία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-01
H Υφυπουργός Βιομηχανίας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη στη συνέντευξη τύπου

Σημειώνεται ότι, οι επιχειρήσεις που επιμένουν να διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Παραγωγή, Έδρα και Ιδιοκτησία, είναι σήμερα ισχνή μειοψηφία, αν και δημιουργούν υψηλότερη σχετική προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία σε σύγκριση με την αξία που παράγουν άλλα σημαντικά μοντέλα επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα, εταιρίες με εμπορική – εισαγωγική δραστηριότητα ή εταιρίες που ανήκουν ολοκληρωτικά ή κατά πλειοψηφία σε πολυεθνικές. Οι 16 παραπάνω εταιρείες, λοιπόν, επιλέγουν να διατηρούν το κέντρο των ανά τον κόσμο επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, ενώ κατά πλειοψηφία ανήκουν σε ιδιώτες επιχειρηματίες – παραγωγούς που και αυτοί, ως φυσικά πρόσωπα, έχουν την φορολογική και επιχειρηματική τους έδρα στη χώρα.

Η αξιοπιστία της πιστοποίησης της αυθεντικής ελληνικότητας των επιχειρήσεων πάλι, σφραγίζεται από την EUROCERT, ένα σημαντικό, αμιγώς ελληνικό φορέα πιστοποίησης. Μέσα από τον λεπτομερή και αναλυτικό έλεγχο διασφαλίζει ότι κάθε εταιρία – μέλος, πληροί μια σειρά από συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια που σφραγίζουν την ελληνική της ταυτότητα. Έτσι, δύναται να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σήμα σε προϊόντα της με ικανή προστιθέμενη αξία, παραγόμενη πάντα σε ελληνικά εργοστάσια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-04
Εκπρόσωποι των μελών της πρωτοβουλίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

Κατά τη συνέντευξη τύπου, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία κάλεσαν τις παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, να εγγραφούν, να πιστοποιηθούν και να συμμετάσχουν στην “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”.