Ελληνικά πιάτα με προϊόντα από την Κρήτη και τη Δυτική Πελοπόννησο είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι Βρετανοί, που πέρασαν από τα εντυπωσιακά masterclasses του Sympossio Greek Gourmet Touring, το διήμερο 20-21 Ιουλίου.

Το Sympossio συμμετείχε φέτος στο φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveller, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΟΤ για την προβολή της Ελλάδας. Ως το μοναδικό εξαγωγικό όχημα προβολής της Ελλάδας, το Sympossio επιλέχθηκε από τις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Κρήτης για να αναδείξει τις ιδιαιτερότητες της Ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.

Το διήμερο αυτό παρουσιάστηκαν ελληνικές συνταγές σε πάνω από 6.000 επισκέπτες, που πέρασαν από το stand του ΕΟΤ. Την ομάδα του Sympossio αποτελούσαν οι δύο σεφ του Ομίλου Aldemar Resorts, Γιάννης Ροδοκανάκης και Γιώργος Χατζόπουλος, οι οποίοι παρουσίασαν χαρακτηριστικά πιάτα με προϊόντα της Κρήτης και της Δυτικής Πελοποννήσου, μετατρέποντας το φεστιβάλ σε γιορτή ελληνικών γεύσεων και αρωμάτων.

Στα masterclasses συμμετείχαν περισσότεροι από 150 επισκέπτες, ανάμεσά τους αρκετοί food bloggers και δημοσιογράφοι, που δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους για την ελληνική γαστρονομία.