Μετά την επιτυχία της περυσινής, πρώτης διοργάνωσης, ο διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου ανανεώνει το ραντεβού και για τον φετινό Μάρτιο, αυτή τη φορά ωστόσο η διοργάνωση φιλοξενείται στην Μεσσηνία.

ATHIOOC2016-AWARDS-&-TASTING-EVENT-(5)

Στον 2ο Athena International Olive Oil Competition, που πραγματοποιείται στις 20-22 Μαρτίου σε μια από τις σπουδαιότερες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας, η κριτική επιτροπή (η οποία απαρτίζεται από διεθνούς εμβέλειας δοκιμαστές ελαιολάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό) καλείται να βραβεύσει τα καλύτερα ελαιόλαδα, απονέμοντας χρυσό, αργυρό και χάλκινο βραβείο. Παράλληλα, θα δοθούν και μια σειρά από ειδικά βραβεία, όπως για το καλύτερο ελαιόλαδο ανά χώρα, το καλύτερο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο, την καλύτερη “κορωνέικη” του διαγωνισμού, το καλύτερο χαρμάνι και άλλα. Σημειώνεται ότι κατά την περυσινή διοργάνωση στην Αθήνα, απονεμήθηκαν 118 μετάλλια!

ATHIOOC2016-AWARDS-&-TASTING-EVENT-(1)

Μια βράβευση στην πατρίδα της ελιάς έχει ιδιαίτερο ειδικό βάρος και αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή ενός ελαιολάδου στις διεθνείς αγορές. Η διάκριση αυτή, η οποία πιστοποιείται με μετάλλια, τιμητικά διπλώματα, ειδικά αυτοκόλλητα και άλλο προωθητικό υλικό, συμβάλλει στην αναβάθμιση της εικόνας και την εξάπλωση της φήμης των προϊόντων, τόσο μέσω της επικοινωνίας του διαγωνισμού όσο και μέσω των ξένων κριτών, οι οποίοι είναι διαμορφωτές κοινής γνώμης στο ευρύτερο διεθνές περιβάλλον. Μάλιστα, οι οργανωτές φροντίζουν ώστε όλα τα βραβευμένα ελαιόλαδα να τύχουν προβολής καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εντός και εκτός Ελλάδος, ιδιαίτερα στους χώρους της γαστρονομίας και της εστίασης.

Για την εγχώρια παραγωγή ειδικότερα, η καθιέρωση του διαγωνισμού συμβάλλει αποτελεσματικά στην ποιοτική βελτίωση της, καθώς και στην ενδυνάμωση της «φωνής» του ελληνικού ελαιολάδου στη διεθνή αγορά. Τα ελαιόλαδα που βραβεύονται αποτελούν πρότυπο για όλους τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι αποκτούν έτσι συγκεκριμένους ποιοτικούς στόχους, ενώ η αξιολόγηση και κριτική αποτίμηση ενός ελαιολάδου αποτελεί για τον ίδιο τον παραγωγό πολύτιμη ενημέρωση ως προς την ποιοτική κατεύθυνση που έχει επιλέξει να ακολουθήσει. Επίσης, η εδραίωση του διαγωνισμού συμβάλλει ουσιαστικά και άμεσα στην ανάπτυξη των πωλήσεων όλων των βραβευθέντων προϊόντων και στην ανάπτυξη της τοπικής αγοράς premium ελαιολάδων.

info
http://www.athenaoliveoil.gr/el/