Όλος ο πλανήτης προσπαθεί να επιστρέψει στην «κανονικότητα», με τις χώρες να ανακοινώνουν συνεχώς νέα μέτρα για την άρση του lockdown.

H Αυστραλία παρουσιάζει ένα σχέδιο τριών φάσεων για την επανεκκίνηση της οικονομίας της, βάσει του οποίου 1 εκατομμύριο άνθρωποι θα επιστρέψουν στις εργασίες τους ως την 1η Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον. Σύμφωνα με τον Μόρισον η χαλάρωση των μέτρων θα γίνει σε τρία στάδια στην Αυστραλία, μολονότι γίνονται από τώρα σκέψεις για ακύρωση του Australian Open 2021.

Ειδικότερα, το πρώτο στάδιο θα επιτρέψει μεγαλύτερη επανασύνδεση μεταξύ συγγενών και φίλων και ταυτόχρονα μάλλον οι μαθητές θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία. Τα εστιατόρια, τα καταστήματα λιανικής και οι καφετέριες θα επαναλειτουργήσουν, ενώ στις κηδείες θα επιτρέπεται να παρίστανται 30 άτομα και στους γάμους δέκα. Στο δεύτερο στάδιο θα επιτρέπονται μεγαλύτερες συγκεντρώσεις έως και 20 ατόμων σε κινηματογράφους, γκαλερί κτλ, ενώ θα ξαναλειτουργήσουν ινστιτούτα αισθητικής. Τέλος, στο τρίτο στάδιο θα επιτρέπονται συγκεντρώσεις έως και 100 ατόμων και τα ταξίδια μεταξύ των πολιτειών της Αυστραλίας.

Χαλαρώνει το lockdown από τις 15 Μαΐου
Στη Νέα Νότια Ουαλία, την πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας, επιτρέπεται από την επόμενη Παρασκευή η επαναλειτουργία των καφέ και των εστιατορίων, των παιδικών χαρών και των εξωτερικών πισίνων, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει μειωθεί σημαντικά, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός πολιτείας.

Να σημειώσουμε εδώ, πως η Νέα Νότια Ουαλία επλήγη περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία της Αυστραλίας, έχοντας καταγράψει περίπου το 45% των κρουσμάτων και των θανάτων. Ωστόσο, τα κρούσματα έχουν μειωθεί αρκετά. Έτσι, από τις 15 Μαΐου η Νέα Νότια Ουαλία επιτρέπει στα καφέ και τα εστιατόρια να δέχονται έως και 10 πελάτες τη φορά, τη συγκέντρωση έως και 10 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους και τις επισκέψεις έως και 5 ατόμων στα σπίτια. Τέλος, οι παιδικές χαρές και οι εξωτερικές πισίνες θα επαναλειτουργήσουν αλλά με αυστηρούς κανόνες.

Διαβάστε ακόμη:
Κορωνοϊός – ΗΠΑ: Το 17% των παιδιών υποσιτίζονται γιατί οι γονείς τους δεν έχουν χρήματα

Ρωσική αεροπορική εταιρεία κάνει delivery τα γεύματά της

Οι 5 ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης