Τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι χώροι για να υπάρξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα εστίασης, τα οποία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν την 1η Ιουνίου, ανέλυσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Θα είναι έξω σε υπαίθριους χώρους, θα βρούμε τρόπους για να απλώσουν καλύτερα τα τραπεζοκαθίσματα. Θα υπάρξουν κανόνες για τις αποστάσεις και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και εσωτερικούς χώρους που θα είναι ανοιχτοί μπροστά με σχετικό βάθος για να αξιοποιηθούν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα» είπε ο κ. Παπαθανάσης. Διευκρινίζοντας ακόμα περισσότερο είπε ότι «εάν δεν χρησιμοποιήσουμε κλιματιστικά θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τμήμα εσωτερικό των καταστημάτων, εφόσον το άνοιγμα του επιτρέπει να το έχει στο βάθος ως ημιυπαίθριος».

Σε κάθε περίπτωση ξεκαθάρισε ότι «δεν θα είναι “σαρδέλα” τα τραπεζοκαθίσματα». Επανέλαβε, δε, ότι ο προγραμματισμός είναι για τα καταστήματα αυτής της κατηγορίας να ανοίξουν την 1η Ιουνίου προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «αν όλα πάνε καταπληκτικά μέχρι τις 18-20 Μαΐου θα το δούμε τότε αν μπορεί να ανοίξουν νωρίτερα».

Όσον αφορά τα μπαρ ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση γιατί θα ακολουθήσουν την εστίαση και αφού δούμε την αποτύπωση εκεί» συμπληρώνοντας ότι «καφέ-μπαρ που έχουν καθίσματα θα μπορούσαν να πάνε στην εστίαση».

Για τα beach bars ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι «όταν ανοίξουν θα έχουν αποστάσεις ασφαλείας οι ξαπλώστρες που θα βοηθά να μην έχουμε πιθανότητα διασποράς του κορωνοϊού».

Πηγή: Protothema.gr

Δείτε επίσης:
Επιχειρήσεις εστίασης: Πιο πολλά και στον δρόμο «τραπεζάκια έξω»

Λαϊκές αγορές: Πώς θα λειτουργούν έως το τέλος Μαΐου και ποιες οι απαγορεύσεις

Κορωνοϊός: Οι δηλώσεις του διευθυντή του Οδηγού Michelin στα εστιατόρια