Καμπανάκι για την εστίαση έκρουσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς ο οποίος μιλώντας σε εκπομπή του Open ««Ωρα Ελλάδος» περιέγραψε την κατάσταση, που βιώνει ο κλάδος της εστίασης εξαιτίας του lockdown.

Συγκεκριμένα, επισήμανε το 50% των επιχειρήσεων απειλούνται αυτή τη στιγμή εξαιτίας του παρατεταμένου lockdown.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς αναφερόμενος στον Γολγοθά που ανεβαίνει η εστίαση και παρουσιάζοντας την τραγική κατάσταση που βιώνει ο κλάδος που έχει πληγεί όσο κανένας άλλος από τα lockdown, τόνισε:

«Εχουμε 80.000 επιχειρήσεις εστίασης και οι μισές απειλούνται με λουκέτο». Δέκα καταστήματα εστίασης έκλεισαν σε ένα τετράγωνο στο Γκάζι, που έσφυζε από ζωή και τα μαγαζιά ξεπηδούσαν σαν μανιτάρια… Ιδια τραγική εικόνα και στο Κολωνάκι με πάνω από 80 μαγαζιά ένδυσης, υπόδησης, εστίασης να βάζουν λουκέτο…

Ο κ. Καββαθάς στη συνέχεια ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν εστιάζεται μόνο στα αστικά κέντρα, αλλά και στα προάστια και στην περιφέρεια. «Στη Θεσσαλονίκη μόνο στο κέντρο της πόλης έκλεισαν άλλα 40 καταστήματα εστίασης, Το πρόβλημα είναι μεγάλο σε Ρόδο, Χανιά, στα προάστια της Αθήνας, Κηφισιά, Ερυθραία κι άλλες περιοχές. Τονίσε μάλιστα, πως ξεκάθαρη εικόνα θα έχουμε όταν ξανανοίξει η εστίαση και φανούν πόσα λουκέτα θα έχουμε».

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, ο κ. Καββαθάς είπε ότι «οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι 330.000, με τον κλάδο να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης μετά το Δημόσιο»,. ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτοί, καθώς «είναι μία σειρά κλάδων από πρωτογενή μέχρι τριτογενή τομέα, που επηρεάζει τουλάχιστον 1.000.000 εργαζόμενους.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επισήμανε πως ο κλάδος ζητεί από την Πολιτεία στήριξη γιατί έχει λάβει την μικρότερη σ’ όλο αυτό το διάστημα. Ο κλάδος της εστίασης έχει συμβολή στο ΑΕΠ, έχει συμβολή στον τουρισμό κι έχει πληγεί όσο κανείς άλλος» τόνισε.

 Δείτε επίσης:
Συμφωνία Brexit: Θα μείνουν οι Βρετανοί χωρίς «Fish & Chips»;

Κορωνοϊός: Δεν είναι δυνατόν να ανοίξει η εστίαση σε αυτή τη φάση

Ελβετία: Με χρεοκοπία απειλούνται τα μισά εστιατόρια και ξενοδοχεία