Ο σεφ του τριάστερου Mirazur, πρώτου στη λίστα των World’s 50 Best Restaurants 2019, μαγειρεύει στο Sani Asterias του Sani Resort στις 6 Αυγούστου.

Το μενού του Water Restaurant, του Sani Asterias, φέρει εδώ και λίγους μήνες την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Mauro Colagreco, που ανέλαβε τη γευστική επιμέλεια του εστιατορίου. Τον Αύγουστο, όσοι επισκεφθούν το Sani Resort στη Χαλκιδική, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την κουζίνα του σεφ και δια χειρός του.

Η σοφιστικέ κουζίνα του Mauro Colagreco, chef- patron του «Mirazur» στη Μεντόν, στα σύνορα Γαλλίας – Ιταλίας, τον ανέδειξε ως έναν από τους πιο επιδραστικούς επαγγελματίες της δεκαετίας. Φέτος, ο Michelin τον βράβευσε με το τρίτο αστέρι του και πριν λίγες ημέρες ανακηρύχθηκε από την επιτροπή των World’s 50 Best Restaurants ως το καλύτερο διεθνώς για φέτος.

Η αισθητική βάση των ραφινάτων πιάτων του, με τη λεπτή γκουρμέ εκλεκτικότητα και ο εκφραστικός νεωτερισμός συμπυκνώνουν τη γαστρονομική mentalite του σεφ. Οι επιλογές των συνδυασμών θεμελιώνουν το προσεγμένο ύφος της κουζίνας του, ενώ κάποια πιάτα τεστάρουν τα όρια της γευστικής σου αντίληψης. Ο Colagreco εστιάζει αφενός στη γαστρονομική εμπειρία που με άρτια τεχνική προσφέρει, αφετέρου όμως δημιουργεί ερωτήματα με αφορμή τη σύνθεση, τις αντιθέσεις και γενικότερα την αξιοποίηση της πρώτης ύλης του. Το μαγειρικό του στυλ είναι ευέλικτο, επηρεασμένο και από την ιταλοαργεντίνικη κληρονομιά του, ενώ οι αναφορές του είναι κυρίως μεσογειακές και όχι αυστηρά γαλλικές. Οι προτάσεις του μενού του Water Restaurant συνδυάζουν μεσογειακά με γαλλικά στοιχεία τα οποία αγκαλιάζει οινικά μια επιλεγμένη γκάμα από ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.

Δείτε επίσης

World’s 50 Best Restaurants 2019: Απολογισμός της διεθνούς γαστρονομικής γιορτής
Michelin Γαλλίας 2019: Οι μεγάλες ανατροπές και το τρίτο αστέρι του Mauro Colagreco
Αποκλειστικό: 24 ώρες στο Mirazur, το 3ο καλύτερο εστιατόριο του κόσμου
Ο σεφ του Mirazur στο Olivemagazine.gr