Σημαντική διάκριση, αυτή τη φορά για τις επιχειρηματικές της κινήσεις, κατέκτησε η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, που διακρίθηκε στο θεσμό Diamonds of the Greek Economy 2018.

Η νέα αυτή βράβευση αποδεικνύει ότι πρόκειται για μία οικονομικά εύρωστη ελληνική επιχείρηση, με εύρυθμη λειτουργία, που δίνει έμφαση στην καινοτομία και στην ποιότητα των προϊόντων της.

Με αφορμή την βράβευση, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», ο κύριος Νίκος Ζωγόπουλος, Αντιπρόεδρος της ΕΖΑ, δήλωσε: «Η διάκριση στα Diamonds of the Greek Economy αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς και μεγάλη ηθική στήριξη στην συνεχή προσπάθεια μας για την υλοποίηση των στόχων της εταιρείας μας. Όραμα μας, να βάλουμε την Ελλάδα μέσα σε ένα μπουκάλι και να την στείλουμε σε όλο τον κόσμο, κερδίζοντας τους λάτρεις της μπίρας διεθνώς με την υψηλή ποιότητα των προϊόντων μας. Σε επίρρωση του στόχου αυτού ακολουθούμε με προσήλωση την αναπτυξιακή στρατηγική μας και δίνουμε έμφαση στην καινοτομία σε κάθε έκφανση της λειτουργίας μας, παραμένοντας πάντα πιστοί στις αξίες και την εταιρική μας κουλτούρα που θέτουν ως προτεραιότητα τον άνθρωπο».

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι από τον προσεχή Σεπτέμβριο πρόκειται να θέσουν σε εφαρμογή ένα καινοτόμο, τριετές πρόγραμμα που αφορά την πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση νέων ζυθοποιών. Όπως ανέφερε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα ταυτόχρονης εκπαίδευσης και απασχόλησης νέων, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την ΕΖΑ, με την συμμετοχή του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου και την συμπαράσταση του ΣΕΒ, με στόχο την ανάδειξη ενός πιστοποιημένου τρόπου παραγωγής στην ελληνική ζυθοποιία.

Σημειώνεται ότι στα Diamonds of the Greek Economy 2018 συμμετείχαν περισσότεροι από 500 εκπρόσωποι επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους, όπως η βιομηχανία, ο τουρισμός, το εμπόριο, καθώς επίσης και μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα βραβεία και οι διακρίσεις απονεμήθηκαν σε 33 εκπροσώπους εταιρειών, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ η αξιολόγηση των συμμετεχόντων έγινε βάσει συγκεκριμένων οικονομικών δεικτών και κριτηρίων μεταξύ των οποίων η κερδοφορία, η δανειακή επιβάρυνση, η ρευστότητα και η σχέση ιδίων προς ξένα κεφάλαια. Παράλληλα, υπολογίστηκαν συγκεκριμένοι παράγοντες, όπως τα επενδυόμενα κεφάλαια από μέρους των εταιρειών, η πολιτική τους όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό και θέματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.