Η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την ελληνική γαστρονομία, καθώς και οι συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου, συμμετείχαν ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, η γενική Γραμματέας Βίκυ Λοΐζου και συνεργάτες τους και από την πλευρά του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο πρόεδρος Γιάννης Ρούσσος, μέλη της διοικητικής επιτροπής και ομάδα στελεχών. Βασικά θέματα στην ατζέντα ήταν το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και τα νέα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας που θα πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και του επιμελητηρίου σε θέματα στα οποία διαχρονικά δραστηριοποιείται το επιμελητήριο, όπως η γαστρονομία, η εκπαίδευση και η κρουαζιέρα.

Ειδικά ως προς τος θέμα της γαστρονομία, ο κ. Θεοχάρης τόνισε τη σημασία των συνεργειών και την αξιοποίηση της εμπειρίας του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στα θέματα γαστρονομίας, στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας. Παράλληλα, η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη, επιβεβαίωσε ότι η γαστρονομία βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες του υπουργείου και ζήτησε τη συνεργασία του επιμελητηρίου στην αξιολόγηση των σημάτων για την τοπική γαστρονομία, καθώς και τη διεύρυνση θεσμών όπως τα επισκέψιμα οινοποιεία.

Τέλος, η γενική γραμματέας αναφερόμενη στα θέματα γαστρονομίας και στη γνώση και τη μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει πανελλαδικά το Επιμελητήριο Κυκλάδων μέσα από τη λειτουργία του δικτύου Aegean Cuisine, ανέλυσε πώς η γνώση αυτή μπορεί να ενσωματωθεί στη στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για τη γαστρονομία της Ελληνικής Κουζίνας και τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τα έργα και τις δράσεις του επιμελητηρίου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα εξελιγμένα συστήματα ψηφιακής τεχνολογίας και πώς αυτά προσαρμόστηκαν με άμεσα αντανακλαστικά με αφορμή την πανδημία και χρησιμοποιήθηκαν προς όφελος του συνόλου των μελών, εξυπηρετώντας για πρώτη φορά και τα μέλη στα πιο απομακρυσμένα σημεία του νομού.

Δείτε επίσης:
Αναγνωρίστηκε το χαλούμι ως ΠΟΠ προϊόν

Τα επώνυμα τοπικά προϊόντα στηρίζουν τον τουρισμό

Στη διαδικασία έγκρισης ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την εστίαση