Με τον τίτλο «Window to Greece» διοργανώθηκε από τις 13 έως τις 30 Οκτωβρίου από το Προξενείο της Ελλάδας σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Κίνας ένα φεστιβάλ ελληνικής γαστρονομίας σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Γκουανγκζού, μιας πόλης 18 εκατομμυρίων κατοίκων στη Νότια Κίνα.

ste.lla-spanou

Ήταν μια πρωτοβουλία του Έλληνα Πρόξενου Κ. Γ.Τασσιόπουλου, που είχε σαν στόχο να γνωρίσει στο κοινό της περιοχής την ελληνική κουζίνα, τα ελληνικά προϊόντα, τα ελληνικά κρασιά, το ελαιόλαδο, αλλά και την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Εκ μέρους της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, η chef που ανέλαβε τη διοργάνωση και την προβολή της κουζίνας ήταν η έμπειρη και γνώστης της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας Στέλλα Σπανού από τη Βόρεια Ελλάδα.

stella-spanou

stella-spanou1

Η έναρξη του γαστρονομικού φεστιβάλ έγινε με μουσική εκδήλωση, όπου ακούστηκαν έργα του Μάνου Χατζηδάκι από κινέζους μουσικούς με παραδοσιακά κινεζικά όργανα. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν δράσεις προβολής και προώθησης και προσφέρθηκαν πιάτα παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος. Η Στέλλα Σπανού συνδύασε τα ελληνικά πιάτα με τις γαστρονομικές συνήθειες των Κινέζων, ενώ εκπαίδευσε κινέζους μάγειρες στην παρασκευή τους. Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των κινεζικών ΜΜΕ και πολλούς food bloggers, καθώς ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στην πόλη Γκουανγκζού η ελληνική γαστρονομία.