Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, που συναγωνίζεται με σεφ από όλο τον κόσμο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες Μαγειρικής διοργανώνονται κάθε 4 χρόνια στη Γερμανία, και αποτελούν κορυφαία γαστρονομική διοργάνωση. Φέτος, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στη Στουτγάρδη, από τις 14 έως τις 20 Φεβρουαρίου. Συμμετέχουν δε, 2.000 σεφ από 59 χώρες του κόσμου.

Για μεγάλη πρόκληση, που θα δώσει στην ελληνική συμμετοχή την ευκαιρία να προβάλουν την τοπική γαστρονομία, τα προϊόντα και την κουζίνα της μακεδονικής γης σε χιλιάδες άτομα, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, κ. Χρήστος Γκότσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων. «Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις γεύσεις και τον πολιτισμό μας σε μια διοργάνωση που δέχεται περισσότερους από 30.000 επισκέπτες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αριθμεί 350 άτομα, με τα μέλη της να δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.